Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Στο Νικομηδινό της Θεσσαλονίκης!

Βόλτα στα μακεδονικά χώματα αυτή την Κυριακή με την εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” Συγκεκριμένα στο χωριό Νικομηδινό.
Κάθε πέτρα εδώ φωνάζει τη ιστορία, κάθε σπιθαμή έχει να μας πει πολλά.

Τα χωριά άλλωστε όπως το Νικομηδινό που ήταν κοντά σε λίμνες ήταν σημαντικοί ταξιδιωτικοί σταθμοί από την αρχαιότητα. Ελάτε λοιπόν αυτή την Κυριακή να μάθουμε για την ιστορία του μικρού αυτού χωριού, για τους πρόσφυγες που ήρθαν σαν “πληγωμένα χελιδόνια” και χτίσαν εδώ την εκκλησιά τους πρώτα -πρώτα όπως μας λέει ο ιερέας.

Επισκεπτόμαστε φάρμα με άλογα αλλά και θαυμάζουμε το πόσο αγαπούν οι κάτοικοι τον αθλητισμό. Ακαδημία ποδοσφαίρου έχει το Νικομηδινό! Μαγειρέυουμε στο χώρο ενός καζανιού ενώ δοκιμάζουμε τσίπουρο εξαιρετικό!

Στο πιο παλιό καφενείο του χωριού μιλάμε και με τους παλιούς κατοίκους ενώ όλοι μαζί μετά ακούμε και θαυμάζουμε τους χορούς του τόπου. Φυσικά συντροφιά με τα εκλεκτά εδέσματα που μας ετοιμασαν οι νοικοκυρές !

Αυτή την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 11:45 φυσικά στην 4Ε και σε επανάληψη την Τετάρτη 22 Ιαουαρίου στις 16:45 ...Την ίδια ώρα και μέσω του ΟΤΕ TV αλλά και παγκόσμια μέσω δορυφόρων και στις 5 ηπείρους. Άλλος ένας τροπος μέσω διαδικτύου.

“Στον τόπο που γεννήθηκα...” η ομάδα της εκπομπής συνεχίζει να “οργώνει “ την πατρίδα μας !

Μια “γεύση” στο τηλεοπτικό σποτ
http://www.youtube.com/watch?v=Ezu9rxH6lSE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.