Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Καθαρογράφονται οι λίστες της διαθεσιμότητας και των απολύσεων

Με την επιστροφή των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει ο έλεγχος εφαρμογής των μνημονιακών δεσμεύσεων που αφορούν την αναδιάρθρωση στο Δημόσιο, δηλαδή το πρόγραμμα κινητικότητας και τις απολύσεις. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να παρουσιάσει:
-Τον κατάλογο με τις 4.000 απολύσεις του 2013, για κάποιες από τις οποίες υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης το πρώτο διάστημα του 2014.

-Τον σχεδιασμό για τις 11.000 απολύσεις του 2014.

-Τη λίστα με τα ονόματα των 12.500 υπαλλήλων του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας (έχει εξασφαλιστεί παράταση μέχρι και τον Φεβρουάριο).

Ως προς τις 4.000 απολύσεις του 2013: Με βάση τον προγραμματισμό θα προέλθουν από τους 2.000-2.500 υπαλλήλους που απολύθηκαν από την ΕΡΤ, τους περίπου 300 επίορκους που τέθηκαν εκτός Δημοσίου με τελεσίδικες αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων, 700 υπαλλήλους που απομακρύνθηκαν το 2013 για λόγους υγείας και όσους φύγουν από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών. Ωστόσο, οι προσλήψεις που γίνονται στη Δημόσια Τηλεόραση και τη ΝΕΡΙΤ δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δεν θα αφαιρεθούν από την Τρόικα από την καταμέτρηση των απολυμένων της ΕΡΤ, ενώ σε σχέση με τις αμυντικές βιομηχανίες τηρείται σιγή ιχθύος.

Στη δεξαμενή των απολύσεων περιλαμβάνονται και οι 130 υπάλληλοι του ΤΕΟ που κλείνει, ενώ περίπου 230 απολύσεις εργαζομένων αναμένεται να προέλθουν από καταργήσεις και συγχωνεύσεις μικρών και μεσαίωνΝομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου τα οποία περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

Ως προς την κινητικότητα 12.500 υπάλληλων μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου: Η έμφαση δίνεται στην αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ απ΄ όπου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 9.000-9.500 υπάλληλοι και στα σχέδια αξιολόγησης των ΟΤΑ απ΄ όπου εκτιμάται ότι θα κριθούν ως πλεονάζοντες περίπου 3.000-3.500 υπάλληλοι. Ωστόσο, αναμένεται να βρεθεί λειψή η λίστα με τις 12.500 διαθεσιμότητες του πρώτου κύματος, αφού δεν έχουν συμπληρωθεί όλα τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ που έχουν προσμετρηθεί για να συμπληρωθεί ο συμφωνημένος αριθμός.

Ως προς τις 11.000 απολύσεις εντός του 2014: Ο σχεδιασμός αναφέρεται στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης δομών στους ΟΤΑ, παρόλο που οι περισσότεροι δήμαρχοι δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη πλεονάζοντος προσωπικού. Για το λόγο αυτό εκτιμάται ότι θα μπει μαχαίρι σε ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις. Εξάλλου, το Μάρτιο και τον Απρίλιο θα συμπληρωθεί το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας για το πρώτο κύμα των υπαλλήλων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα κινητικότητας (σχολικοί φύλακες κ.α) απ όπου αναμένεται να βρεθεί κρέας για την κρεατομηχανή των απολύσεων.

www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.