Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Θεοδωράκης (Του Ποταμιού): "Πρέπει να τα βρουν Σαμαράς και Τσίπρας στο θέμα του Προέδρου"

Ο επικεφαλής του κινήματος "Το Ποτάμι» κ. Σταύρος Θεοδωράκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είπα στον Πρωθυπουργό ότι η Χώρα και η κοινωνία πρέπει να σταματήσει να παίζει κάθε πρωί Τζόκερ με την Προεδρική εκλογή, ένας βουλευτής να προστίθεται σήμερα στους 180 και αύριο να αφαιρείται και να πηγαίνει στους 120. Αυτή η αστάθεια πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να τολμήσουν οι άνθρωποι που διεκδικούν την εξουσία, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, να συνεννοηθούν και με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρεθεί μια λύση.
Το Ποτάμι υποστηρίζει την εκλογή από αυτή τη Βουλή ενός ισχυρού Προέδρου. Και αυτό θα είναι ένα καλό μήνυμα για όλη την Ευρώπη, για τους εταίρους μας, για τους συμμάχους μας ότι εδώ υπάρχει και συνεννόηση. Και από εκεί και πέρα βέβαια, να δούμε όλα τα πράγματα που θα πρέπει να συνοδεύουν μια νέα διακυβέρνηση. Δηλαδή: ένα νέο Σύνταγμα, όπου θα αλλάξει και η ασυλία των πολιτικών, ένας νέος εκλογικός νόμος, για να κλείσουν αυτές οι μεγάλες περιφέρειες, να γίνουν μικρότερες, ώστε να βγαίνουν πιο απλοί άνθρωποι και όχι οι γνωστοί και πλούσιοι, να υπάρχει μια πατριωτική λύση για το χρέος και να συμφωνήσουμε- αυτό τουλάχιστον πιστεύει το Ποτάμι- για μια εκλογική διαδικασία στα τέλη του επόμενου Νοέμβρη. Σε ένα χρόνο περίπου, δηλαδή."

Δημοσιογράφος: Τι σας απάντησε ο Πρωθυπουργός στις προτάσεις αυτές; Είναι συγκεκριμένες.

Στ. Θεοδωράκης: Ο Πρωθυπουργός επιμένει βέβαια ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016. Συμφωνεί μαζί μου ότι πρέπει να βγούμε δυναμικά και να μιλήσουμε για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Άλλωστε, είναι γνωστό αυτό, ότι οι απόψεις του Ποταμιού για αναθεώρηση του Συντάγματος έχουν γίνει δεκτές από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος. Θα ξεκινήσει κάποια στιγμή αυτή η διαδικασία. Εμείς δεν έχουμε βουλευτές για να επιβάλουμε την αρχή αυτής της διαδικασίας αλλά νομίζω ότι έχει αποφασίσει το πολιτικό σύστημα να ξεκινήσει αυτή την ιστορία με το Σύνταγμα και όντως τους επόμενους μήνες να οριστεί ως Αναθεωρητική η επόμενη Βουλή. Και πρέπει να το κάνουμε αυτό, γιατί τα ζητήματα του Συντάγματος επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Δηλαδή, το να μην μπορούν οι υπουργοί να συνεχίσουν να έχουν ασυλία εξαρτάται από την αναθεώρηση του Συντάγματος. Κι αυτό πρέπει να γίνει. Και δεν πρέπει να γίνει το 2020, πρέπει να γίνει σήμερα.

Δημοσιογράφος: Με τον κ. Τσίπρα θα συναντηθείτε;

Στ. Θεοδωράκης: Αν θα συναντηθώ με τον κ. Τσίπρα… Πιστεύω ότι πρέπει να συναντηθούμε. Και το είπα και στον Πρωθυπουργό ότι δεν πρέπει να είναι είδηση η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, πρέπει να είναι συνεχείς. Η λέξη “συζητάμε” και η λέξη, αν θέλετε, και “συμβιβαζόμαστε” πρέπει να μπει στο πολιτικό λεξιλόγιο. Δεν μπορεί να προχωρήσει ο καθένας μόνος του.

Δημοσιογράφος: Σε συγκεκριμένο πλαίσιο θα γίνει αυτή η συνάντηση;

Στ. Θεοδωράκης: Αυτό αφορά τον κ. Τσίπρα και τον κ. Σαμαρά.

Δημοσιογράφος: Έχετε επικοινωνήσει μαζί του;

Στ. Θεοδωράκης: Εμείς όχι, δεν θέτουμε συγκεκριμένο πλαίσιο στις συναντήσεις μας. Εμείς, όπως και την προηγούμενη φορά, όπως και τώρα και όπως και με τον Πρωθυπουργό, θέλουμε να γίνονται αυτές οι συναντήσεις και ο καθένας σε αυτή τη συνάντηση να θέτει αυτά που θεωρεί προτεραιότητά του. Το Ποτάμι έχει ατζέντα. Έχει ατζέντα και θέλει να τη συζητήσει και με τον κ. Τσίπρα αλλά το τι ακριβώς θα συζητήσουμε, εξαρτάται κι από τη διάθεση της άλλης πλευράς.

Δημοσιογράφος: Έχετε επικοινωνήσει μαζί του; Γιατί την προηγούμενη φορά η αίσθηση ήταν ότι είχε ακυρωθεί η συνάντηση σας λόγω του φλερτ με τον κ. Καμμένο.

Στ. Θεοδωράκης: Η συνάντηση είχε ακυρωθεί. Αλλά η συνάντηση ελπίζω ότι θα γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.