Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Οι Κιλκισιώτες δικηγόροι ανησυχούν έντονα για το Κέντρο Προσωρινής Κράτησης Ειδομένης

Δελτίο τύπου Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, εκφράζει την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια του, για τις άσχημες και συγχρόνως επικίνδυνες συνθήκες κράτησης που επικρατούν στο "Κέντρο Προσωρινής Κράτησης Ειδομένης". Ο μεγάλος αριθμός μεταναστών, σε συνδυασμό με την έλλειψη κατάλληλων υποδομών, έχουν συντελέσει στην εμφάνιση εικόνων ντροπής, οι οποίες μάλιστα έχουν γίνει αφορμή ώστε να ασχοληθούν με το θέμα πολλοί φορείς της Ελλάδα και του εξωτερικού.
Η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, αλλά και το άρθρο 2 του Συντάγματος της χώρας, που ορίζει πως ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας, επιβάλλουν να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, με την άμεση διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Δεδομένου ότι η προβλεπόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα κάνει ακόμη δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη τη διαβίωση των ανθρώπων αυτών, καλούμε την πολιτεία, τις δημοτικές και αστυνομικές αρχές και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα, να ενσκήψουν πάνω από το πρόβλημα, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης και να μειωθεί ο χρόνος της κράτησής τους.

H αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία, είναι η βάση του πολιτισμού και ο πυρήνας της δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.