Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Nέες φωτογραφίες με πορτοκαλί νερά: Αυτή η εταιρεία βραβεύτηκε για την «περιβαλλοντική της ευαισθησία»!

Πηγή: antigoldgreece
Πριν από έξι μέρες φωτογραφίσαμε τη θάλασσα του Στρατωνίου, κόκκινη από τα όξινα νερά του μεταλλείου της Ελληνικός Χρυσός. Και την επόμενη μέρα δημοσιεύσαμε φωτογραφίες του iosifsk, με τον Κοκκινόλακκα, το ρέμα που διέρχεται μέσα από την περιοχή των μεταλλείων να έχει βαφτεί, ξανά, κόκκινο.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι χθεσινές (18-11-2014) του iosifsk από τον Κοκκινόλακκα και από το ρέμα Καρατζά, στις Σκουριές. Και αυτό το πορτοκαλί, γνωστό σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της περιοχής δεν είναι κοινή λάσπη, είναι το χαρακτηριστικό χρώμα της όξινης απορροής.Είναι το μεταλλείο που δηλητηριάζει τη γη και τα νερά μας.

Στις πρώτες φωτογραφίες, από την περιοχή του Κοκκινόλακκα, δίπλα ακριβώς από το δημόσιο δρόμο, φαίνεται καθαρά ο ασβέστης που η εταιρεία ρίχνει σε μεγάλες ποσότητες μέσα στα ρέματα (και όπου δουν πορτοκαλί χρώμα). Ο ασβέστης εξουδετερώνει την οξύτητα ανεβάζοντας το pH, όμως δεν αφαιρεί τα βαρέα μέταλλα που περιέχονται σε αυτή την πορτοκαλί γλίτσα τα οποία μένουν εκεί, στο χώμα, στις κοίτες των ρεμάτων, στο βυθό της θάλασσας.

Oι επόμενες φωτογραφίες είναι από το ρέμα Καρατζά στις Σκουριές. Κι άλλη πηχτή κοκκινίλα, σαν αυτή που έχει αποτυπωθεί πολλές φορές από τον iosifsk σε διάφορα σημεία των Σκουριών και του ρέματος Καρατζά, όπου εκτελεί εργασίες η εταιρεία (δείτε εδώ κι εδώ).

Η γελοιότητα των ημερών θέλει αυτήν ακριβώς την εταιρεία να βραβεύει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η εφημερίδα «Καθημερινή» με έπαινο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «η βράβευση της Ελληνικός Χρυσός τεκμηριώθηκε με βάση τις βασικές αρχές και τη στρατηγική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της. Σύμφωνα με αυτές η Ελληνικός Χρυσός εφαρμόζει απαρέγκλιτα αρχές που διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των έργων, προστατεύουν το περιβάλλον, επενδύουν σε πρωτοποριακή τεχνολογία, εφαρμόζουν περιβαλλοντικά απόλυτα συμβατές μεθόδους εξόρυξης και κατεργασίας μεταλλευμάτων«.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.