Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μη καταβολή των δεδουλευμένων σε σχολικές καθαρίστριες.

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ
Σαράντα οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναδεικνύουν το πρόβλημα των σχολικών καθαριστριών ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η φετινή σχολική χρονιά 2014-2015 έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες, και περίπου 8.500 σχολικές καθαρίστριες με συμβάσεις μίσθωσης έργου δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ.
"Οι εργαζόμενοι δεν είναι παρίες αλλά εγγυητές της ίδιας της κοινωνικής αναπαραγωγής και πρέπει να λαμβάνουν απρόσκοπτα τη νόμιμη αμοιβή για το παραγόμενο έργο τους", τονίζουν οι σαράντα οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στη σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς, Παιδείας, Οικονομικών και Εσωτερικών πότε προτίθενται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταβάλλονται οι αμοιβές τους σε σταθερή, μηνιαία βάση και κατά πόσο υπάρχει η πρόθεση, να προσλαμβάνονται και να εργάζονται όλες οι καθαρίστριες που καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθαρισμού των σχολικών μονάδων, με σταθερές εργασιακές σχέσεις και όχι με συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Ολόκληρη η ερώτηση στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.agathopoulou.gr/?p=2600

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου