Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Utopia in Progress στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Utopia in Progress
29.10. - 01.11.2014, ώρα 21:00
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Λευκός Πύργος
Είσοδος: 8€
Στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους
Στο πλαίσιο των 49ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά με τους σκηνοθέτες Ανέστη Αζά και Πρόδρομο Τσινικόρη τον Φεβρουάριο του 2014 στη Θεσσαλονίκη. Δέκα νεαροί Έλληνες και δέκα Γερμανοί, ηθοποιοί, ερασιτέχνες αλλά ανάμεσά τους και κάποιοι που δεν είχαν καμία σχέση με το θέατρο. Δούλεψαν μαζί στη Θεσσαλονίκη και στην Κωνσταντία πάνω στους Όρνιθες του Αριστοφάνη. Αλλά και πάνω στις δικές τους ιδέες για την ιδανική πολιτεία. Κάποιες φορές συμφώνησαν. Άλλες διαφώνησαν. Αναρωτήθηκαν. Βγήκαν στο δρόμο και ρώτησαν τους περαστικούς. Έψαξαν μέσα τους. Αφηγήθηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες. Γέλασαν, συγκινήθηκαν, μάλωσαν, φίλιωσαν: δέθηκαν μεταξύ τους. Όλα αυτά έγιναν στη συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ με το Θέατρο Νέων της Κωνσταντίας, Utopia in progress.

Poster Utopia Στη Θεσσαλονίκη θα συναντηθούν ξανά, στο πλαίσιο των 49ων Δημητρίων για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις και θα συνομιλήσουν με το κοινό της πόλης στις 29, 30,31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Βασισμένη στους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, η παράσταση μιλά για την αναζήτηση της ιδανικής πατρίδας, φέρνει στο φως τα όνειρα αλλά και τους «εφιάλτες» των νέων ανθρώπων και εκθέτει στερεότυπα στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. 

Η προετοιμασία και το δέσιμο της ομάδας των νέων ανθρώπων από τις δύο χώρες πραγματοποιήθηκε με εργαστήρια τόσο στη Θεσσαλονίκη, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος όσο και στην Κωνσταντία από το Θέατρο Νέων της πόλης.

Σκηνοθεσία: Ανέστης Αζάς, Πρόδρομος Τσινικόρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Max Bӧhme

Υπεύθυνη προγράμματος: Sarit Streicher

Σκηνικός χώρος: Stephanie Karl

Βίντεο: Dagmar Donners

Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

Συμμετέχουν: Λάζαρος Βρουλάκος, Κατερίνα Γλωσοπούλου, Στεφανία Καλομοίρη, Αγγελική Κοντού, Παρασκευή Λυπημένου, Έλιο Μπέικο, Μιχάλης Πητίδης, Γιώργος Σοφικίτης, Βασιλική Τσακούμη, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Kerstin Schӧneich, Fabiano Loruso, Sarah Pfundstein, Laura Milena Mohacsi, Philip Alexander Reich, Nicola Armando Liguori, Eliana Sachpatzidis.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.