Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Πατουλίδου: «Οι Έλληνες δεν θα δεχτούν να υποστούν νέες θυσίες αν δεν αλλάξουν νοοτροπίες και πρόσωπα»

Δήλωση Β. Πατουλίδου για την 28 Οκτωβρίου 1940
"Εβδομήντα τέσσερα χρόνια πέρασαν από τότε που ο πόλεμος, στις 28 Οκτωβρίου 1940, χτύπησε την πόρτα της Ελλάδας. Μήνες μετά από ασύλληπτου μεγέθους ηρωικές μάχες, ηττηθήκαμε από την ισχυρότερη πολεμική μηχανή του τότε κόσμου, δείχνοντας όμως εξαρχής στους κατακτητές τις διαθέσεις και τις προθέσεις μας. Γνώριζαν οι ναζιστές ότι η ζωή τους δε θα ήταν εύκολη στην Πατρίδα μας. Ο Έλληνας άντεξε την πείνα και την εξαθλίωση στα χρόνια της χιτλερικής κατοχής και είχε την ψυχική δύναμη να αντισταθεί όπως αντιστάθηκαν ελάχιστοι λαοί στον κόσμο. 

Πάγωναν τα άκρα του στις χιονισμένες πλαγιές σε όλα τα μέτωπα, μάτωνε το κορμί του από τις ψείρες, έσφιγγε το στομάχι του από την έλλειψη τροφής και την αγωνία για τη ζωή τη δική του και των συντρόφων συμπολεμιστών του, έκανε αντίσταση σε κάθε γειτονιά στις πόλεις, σε κάθε χωριό, πληρώνοντας φρικτό αντίτιμο, την εκδικητική μανία των χιτλερικών. Πως άντεξε; 

Ποια δύναμη του έδινε κουράγιο και ελπίδα; Η αγάπη για την Πατρίδα του, η λαχτάρα να την ξαναδεί λεύτερη. Η ανάγκη του να ριγήσει αντικρίζοντας την Γαλανόλευκη να κυματίζει ξανά, γιατί για τέσσερα ολόκληρα χρόνια ανεχόταν τον μισητό αγκυλωτό σταυρό.

Σήμερα, 74 χρόνια μετά το έπος του ‘40, οι Έλληνες, καταπονημένοι ξανά από την ανέχεια, τη φτώχεια, την καταρράκωση της αξιοπρέπειάς τους, λόγω ενός προγράμματος βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που επιβλήθηκε και ταυτόχρονα αμφισβητήθηκε και αμφισβητείται από «φίλους» και «συμμάχους», θέλουν να ξέρουν τους λόγους για τους οποίους υφίστανται θυσίες. 

Γνωρίζουμε ότι είναι αναγκαία η αναδιοργάνωση των κρατικών μας δομών. Γνωρίζουμε ότι επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών. Και έχουμε αντιληφθεί πλέον ότι για να επιτευχτεί η επανεκκίνηση της Ελλάδας ως κράτος πρέπει να αλλάξουν νοοτροπίες και πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν το παλιό και αποτυχημένο μοντέλο διακυβέρνησης. 

Οι αριθμοί, όπως υπολογίζονται από τους κυβερνώντες, ευημερούν. Ο λαός μας όμως υποφέρει και δεν πείθεται για την αναγκαιότητα των βαπτιζόμενων «μεταρρυθμίσεων». Χωρίς την εξασφάλιση της υλοποίησης των εθνικών μας στόχων, από νέα ικανά και άφθαρτα πολιτικά πρόσωπα, οι Έλληνες δεν θα δεχτούν να υποστούν νέες θυσίες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.