Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ-Κιλκίς για το συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ.

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ-Κιλκίς καλεί όλους τους πολίτες του Ν. Κιλκίς: Εργαζόμενους, Άνεργους, Συνταξιούχους, Νέους και Νέες σε Μαζική, Δυναμική και Αγωνιστική συμμετοχή στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 6μ.μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη στις 6 Σεπτεμβρίου 2014, την ημέρα των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., πρέπει να αποτελέσουν έναν ακόμη σταθμό στο συνεχιζόμενο αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, των απολύσεων, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των αλλεπάλληλων μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και νόμων που ξηλώνουν τα τελευταία ίχνη κοινωνικών, συλλογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Πρέπει να αποτελέσουν το μεγάλο «σταθμό» συνάντησης και κοινού αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, των ανέργων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την εφαρμοζόμενη, ακραία αντικοινωνική, νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που επιβάλλονται νέες μειώσεις στα εισοδήματα των εργαζομένων, με την προώθηση νέου μισθολογίου στο Δημόσιο και με την υπερφορολόγηση (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων – ΕΝΦΙΑ).

Η Κυβέρνηση με την πολιτική της διευρύνει την ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, την υψηλή ανεργία και προωθεί νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, στις παροχές των ταμείων πρόνοιας και στις κύριες συντάξεις.

Η Κυβέρνηση παράλληλα επιμένει στη συνέχιση των απολύσεων στο Δημόσιο, με 6.500 νέες απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014 και με νέες απολύσεις τα επόμενα χρόνια μέσω του συστήματος της «αξιολόγησης», του «επανελέγχου», με διαφορετικά κριτήρια, της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, με την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση -ιδιαίτερα κοινωνικών- υπηρεσιών.

Η Κυβέρνηση, επίσης, συνεχίζει την πολιτική της καθημερινής πολύμορφης κατασυκοφάντησης της αποστολής και του έργου της Δημόσιας Διοίκησης και των εργαζόμενων σε αυτήν. Παράλληλα προωθεί τα σχέδιά της για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου στην κατεύθυνση της κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στους εργασιακούς χώρους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όλοι μαζί Συνεχίζουμε

Ο «σταθμός» της φετινής Δ.Ε.Θ. πρέπει να δώσει

Νέα Ορμή, Νέα Ενότητα, Νέα Δυναμική

Για την πραγματοποίηση των άμεσων, αλλά και των μακροπρόθεσμων στόχων μας.

Λεωφορείο του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς, για το συλλαλητήριο, θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ειρήνης το Σάββατο στις 4 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.