Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Κλείστε το ρημάδι!

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Όσο περνάει ο καιρός, γίνεται φανερό, πως η τηλεόραση ελέγχει τα αντανακλαστικά και το μυαλό των πολιτών. Και τα δικά μου! Και την κρατάω κλειστή στις ειδήσεις (τάχα μου ενημέρωση) και στις δήθεν πολιτικές εκπομπές πληροφόρησης των θέσεων των κομμάτων, για την ψυχική μου υγεία και για να παραμείνει όσο γίνεται ζωντανή η κρίση μου.
Στις οποίες (ειδήσεις και εκπομπές), για κάποιο λόγο που δεν έχω αντιληφθεί (τάχα μου), εμφανίζονται 5-6 βουλευτές από τα κυβερνώντα κομμάτια και 1-2 από τα λοιπά πλην του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εμφανίζονται επίσης 5-6. Ως αξιωματική αντιπολίτευση υποθέτω και όχι για να εκτίθεται με τη γενική ασυνεννοησία του, που ακόμη και τώρα που ετοιμάζεται ν αναλάβει την (πολυπόθητη) εξουσία, κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εμφανίζονται ως Πειραματικό Νηπιαγωγείο. Ας μην είμαστε δύσπιστοι όμως! Κάτι θέλουν να μας πουν, αλλά δε βρίσκουν τις κατάλληλες λέξεις! Εκτός κι αν το ξανασκέφτηκαν και δε θέλουν να πιάσουν την καυτή πατάτα, αλλά δεν ξέρουν πώς να τα αποφύγουν!

Η συγκυβέρνηση πάλι, λαλίστατη! Σα να θέλει να μας πείσει  ότι πρέπει να την απαλλάξουμε από το δράμα της, αλλά χωρίς να εκτεθεί ότι κώλωσε βρε αδερφέ! Έρχεται η ανάπτυξη μεν (από την Κίνα… με χελώνα…. κουτσή), αλλά πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα (αυτά που ψηφίσαν να εφαρμοστούν από το ΄15 και μετά) γιατί είναι μνημονιακή υποχρέωση μας, αλλά εμείς βγαίνουμε από τα μνημόνια και δε θα χρειαστούμε άλλο δάνειο, γιατί έχουμε μηδενικό έλλειμμα.

Ναι Μήτσο που περιμένεις 2 χρόνια για τη σύνταξη που δικαιούσαι μετά από 37 χρόνια δουλειάς και δεν έρχεται! Ναι Βούλα που με 2 εγκεφαλικά και καρκίνο σε βρήκαν υγιή (κάτω από 50% αναπηρία) και σου κόψανε τη σύνταξη για να βεβαιωθούν ότι θα πεις το ποίημα οπωσδήποτε! Ναι ελεύθερε επαγγελματία που σου οφείλει το κράτος 10 χιλ. επιστροφή ΦΠΑ και 5 χιλ. από τα τιμολόγια που ψώνισε απ το μαγαζάκι σου, αλλά θα σου κατάσχει το σπίτι επειδή εσύ οφείλεις 6,5 χιλ. στην εφορία και δεν έχεις να τα πληρώσεις!  

Ναι παιδιά μας που φύγατε στην Εσπερία να δουλέψετε, γιατί εδώ δεν είχατε ζωή κι εμείς οι γονείς σας, αντί να βγούμε στους δρόμους να σκούξουμε ότι αυτή η πατρίδα που σας σπούδασε, δικαιούται να δρέψει τους κόπους του μόχθου σας, ν' αξιοποιήσει τις γνώσεις σας, να ωφεληθεί από τις καινοτόμες ιδέες σας, να χαρεί και να χαρούμε κι εμείς  εσάς και τα παιδιά σας, αντ΄ αυτού χαιρόμαστε που φύγατε και γλυτώσατε (άραγε ΤΙ) που πήγατε δουλάκια, εκεί που ήταν πριν 40-50 χρόνια και οι δικοί μας γονείς….. 

Γιατί και σπουδαγμένοι και γλωσσομαθείς και Έλληνες, εμιγκρέδες είστε εκεί, έστω και πολυτελείας.   Ναι συνάνθρωποι που φύγατε γιατί δεν αντέξατε την πίεση (την οικονομική μόνο ή και το ψεύτισμα των αξιών μας;;). Ναι άνεργε που σέρνεσαι στις υπηρεσίες και ζητάς επιδόματα που δικαιούσαι αλλά δε σου αποδίδονται…. γιατί η Κυβέρνηση σου τα έταξε, αλλά ακόμη δεν τα νομοθέτησε και το πάει από μήνα σε μήνα περιμένοντας πότε θα πεθάνεις εσύ και η οικογένεια σου που βάζει πλάτη ν' αντέξεις. 

Ναι εργαζόμενε (του δημοσίου φυσικά) που σου κόψανε το μισθό στη μέση και σου δείχνουν τον άνεργο για να βγάλεις το σκασμό και σε πείθουν να το κάνεις, ναι εργαζόμενε του ιδιωτικού τομέα που έχεις πεθάνει από καιρό και δε σου το λένε μη τυχόν και κακοφορμίσεις, που βολεύεσαι στο 500άρικο και δε βγαίνεις να διεκδικήσεις, περιμένοντας να βγούνε οι άλλοι, οι κομουνιστές να το κάνουν για σένα.

 Όλοι εσείς που είστε ελεγχόμενοι από  τον βουλευτή, το φόβο, το αφεντικό, τον Δήμαρχο, τον σύμβουλο, την τηλεόραση! Κλείστε το ρημάδι και τα αυτιά σας και κάντε μια προσπάθεια να κάνετε επανεκκίνηση στο μυαλό και την κρίση σας! Δε μπορεί! Κάπου θα υπάρχουν ακόμη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.