Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

"Είναι και ανίκανοι και επικίνδυνοι. Πρέπει να φύγουν τώρα."

Υπογράφει το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς παρευρέθηκε την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρίου 2014, στη διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων του Κιλκίς, στην Περιφέρεια Κιλκίς, για το τεράστιο πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού, που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Καθημερινά προστίθενται νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχει σχεδόν κανένα κοπάδι του νομού που να μην έχει απώλειες από την ασθένεια.

Οι κτηνοτρόφοι, απεγνωσμένοι, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, αφού καλούνται να επωμιστούν το κόστος των εντομοαπωθητικών – όταν τα βρουν, μιας και παρατηρείται έλλειψη στην αγορά –, το κόστος των θεραπειών και τελικά την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου. Και όλα αυτά συντελούνται σε περίοδο βαθιάς μνημονιακής λιτότητας όπου κτηνοτρόφοι, αγρότες και όλος ο ελληνικός λαός στενάζουν οικονομικά.

Η επίσημη πολιτεία είναι για μια ακόμα φορά απούσα, ενώ είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι η επέλαση της νόσου θα μπορούσε να αποφευχθεί μόνο με οργανωμένους ψεκασμούς που ποτέ δεν έγιναν. Η αμέλεια της κυβέρνησης ήταν και συνεχίζει να είναι εγκληματική. Γνώριζαν από την Άνοιξη ότι εμφανίστηκε η νόσος σε κάποιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και γνώριζαν ότι αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα η εξάπλωσή της θα ήταν απλά θέμα χρόνου.

Και σήμερα όμως, στη διαμαρτυρία, η επίσημη πολιτεία ήταν απούσα. Δυστυχώς κανένας δεν είχε το σθένος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και αρκέστηκαν στο να πετούν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον και τελικά στους υπαλλήλους των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι οποίοι προσπαθούσαν να ενημερώσουν και να ηρεμήσουν τους ανήσυχους και εξαγριωμένους κτηνοτρόφους.

Καμία απάντηση δε δόθηκε, ούτε για τους ψεκασμούς, που επιβάλλεται ακόμα και τώρα να προγραμματιστούν άμεσα, ούτε για την επάρκεια των εντομοαπωθητικών, ούτε και για την αποζημίωση του ζωϊκού κεφαλαίου που χάνεται λόγω του καταρροϊκού πυρετού. Ούτε λόγος βέβαια για την απαίτηση των κτηνοτρόφων να παγώσει η εξυπηρέτηση των κτηνοτροφικών δανείων για ένα έτος λόγω της συμφοράς που η κυβέρνηση με την αμέλειά της επέτρεψε να τους βρει.

Είναι και ανίκανοι και επικίνδυνοι. Πρέπει να φύγουν τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.