Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

"Το Νοσοκομείο Γουμένισσας θα συνεχίσει να υπάρχει, θέλει δεν θέλει ο κ. Βεντούρης"

Καταγγελία κατοίκων και φορέων της Γουμένισσας
Η Γουμένισσα είναι μια ακριτική περιοχή ενός ακριτικού νομού που με νύχια και με δόντια παλεύει να διατηρήσει τα λιγοστά πλέων κεκτημένα που της έχουν απομείνει.

Το Νοσοκομείο μας, το οποίο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονίας, μιας περιοχής 30.000 περίπου κατοίκων, απειλείται πλέων ευθέος με αφανισμό.

Οι συστηματικές προσπάθειες του Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ κ. Βεντούρη να υποβαθμίσει περεταίρω το ιστορικό μας ίδρυμα, δείχνουν πλέον να πιάνουν τόπο.

Η χειρουργική κλινική μετά την οριστική άρνηση του κ. Βεντούρη να αποσπάσει ιατρό Αναισθησιολόγο, οδηγείται σε κλείσιμο.

Τα παιδιά μας ( περίπου 3.000 παιδάκια στην περιοχή του δήμου Παιονίας ) δεν απολαμβάνουν την δέουσα περίθαλψη, καθώς δεν μας έχει σταλεί ποτέ από την 4η Υ.ΠΕ Παιδίατρος.

Σήμερα με την παρούσα σας δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί το όνειρο του κ. Βεντούρη και να μετατραπεί το νοσοκομείο μας σε γηροκομείο ή κέντρο χρόνιων παθήσεων ή όπως αλλιώς το ονομάσει.

Αίτημα της Γουμένισσας ήταν και παραμένει η μετατροπή ενός τμήματος ( 10 Κλίνες ) του ιδρύματος μας σε χρονίων πασχόντων με την παράλληλη συνέχιση της λειτουργίας και των άλλων κλινικών ( Χειρουργική, Παθολογική ) και όχι αυτό που θέλει ο κ. Βεντούρης και να μας κλείσει οριστικά.

Η απόφαση του κ. Βεντούρη για την Γουμένισσα και τους κατοίκους της αλλά και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου μας είναι πλέον ολοφάνερη.

Αγωνιζόμαστε με τους εργαζομένους, τους φορείς και τους κατοίκους οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες προσπαθώντας να διαφυλάξουν τα δίκαια μας.

Το Νοσοκομείο Γουμένισσας θα συνεχίσει να υπάρχει, θέλει δεν θέλει ο κ. Βεντούρης, ακόμη κι αν χρειαστεί να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις έναντι οποιουδήποτε επιβουλεύεται το κακό του τόπου μας.

Εκφράζουν τις παραπάνω θέσεις οι κάτωθι φορείς: Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου.
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας.
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κάρπης
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γρίβας
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πενταλόφου-Ομαλού
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Φιλυριάς-Γερακώνας
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καστανερής
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Στάθη
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πολυπέτρου
Σωματείο εργαζομένων Γ.Ν. –Κ.Υ. Γουμένισσας
Εμπορικός Σύλλογος.
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΑΙΟΝΕΣ»
Πολιτιστικός Σύλλογος Κάρπης
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ»
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΣΥΝΩΠΕΥΣ»
Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.