Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Εκδρομή – Προσκύνημα σε ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ – ΠΡΟΥΣΑ – ΚΙΖΔΕΡΒΕΝΤ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Δελτίο τύπου του συλλόγου "Το Κιζδεβρέντ"
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Εκδρομή Προσκύνημα του Ε.Μ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΚΙΖΔΕΡΒΕΝΤ» στα πάτρια εδάφη. Η αναχώρηση έγινε το πρωί της Δευτέρας 18 Αυγούστου 2014 με την συμμετοχή Κιζδερβενιωτών και φίλων από τα χωριά των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Ξάνθης και Ροδόπης. Είχαμε, επίσης, συμμετοχή από Αθήνα αλλά και από την Αυστραλία.

Ύστερα από στάση για φαγητό στην Καλλίπολη περάσαμε στην Μ. Ασία και μετά από μια υπέροχη διαδρομή στα παράλια της Προποντίδας φθάσαμε στην πανέμορφη Προύσα για διανυκτέρευση. Την επομένη αφού ξεναγηθήκαμε και επισκεφτήκαμε την πόλη και την αγορά της αναχωρήσαμε για το ΚΙΖΔΕΡΒΕΝΤ. Περνώντας πρώτα από την ΚΙΟ και την ΝΙΚΑΙΑ της Βιθυνίας φθάσαμε στην γενέτειρα των προγόνων μας. Μετά από την επίσημη και θερμή υποδοχή από μέρους των κατοίκων ξεναγηθήκαμε στο Χωριό. Γευματίσαμε στην φιλόξενη ταβέρνα του πρώην Δημάρχου και αναχωρήσαμε για την Πόλη όπου διανυκτερεύσαμε.

Η χαρά και η συγκίνηση όλων κορυφώθηκαν στην συνάντησή μας με την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικ. Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο, ο οποίος μας δέχθηκε στην πρόσφατα ανακαινισμένη αίθουσα του Πατριαρχείου, όπου λάβαμε την Πατερική Του Ευχή.

Στην συνέχεια της ημέρας ξεναγηθήκαμε στα μνημεία του Βυζαντινού πολιτισμού κλείνοντας την ημέρα μας με μια κρουαζιέρα στον Βόσπορο.

Την επομένη (Πέμπτη 21 Αυγούστου) αφού επισκεφτήκαμε την Παναγία των Βλαχερνών και την μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί αναχωρήσαμε για την Ελλάδα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωση της Εκδρομής. Εύχεται στους συμμετέχοντες και τους δικούς τους υγεία και κάθε ευτυχία. Ραντεβού στην επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου που είναι τα 5α ΚΙΖΔΕΡΒΕΝΙΩΤΙΚΑ στις 21 Σεπτεμβρίου 2014 στο χωριό ΝΙΚΟΜΗΔΙΝΟ Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.