Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Δήμαρχε Κιλκίς θέλεις να δώσεις μερικές θέσεις εργασίας, σε άνεργους του Κιλκίς;

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Δήμαρχε Κιλκίς μια ιδέα που μπορείς να υλοποιήσεις, εύκολα και χωρίς καθόλου έξοδα (για εσένα), είναι κάτι που συμβαίνει ήδη σε πολλές χώρες του κόσμου.

Είναι τα λεγόμενα «Coco Taxi» που υπάρχουν κυρίως στην Κούβα, αλλά και άλλες Ασιατικές χώρες. Στην Ευρώπη υπάρχουν τα ποδήλατα-ταξί. Έχουν κυρίως τουριστικό χαρακτήρα, και απευθύνονται σε τουρίστες που θέλουν να κάνουν μια ξεκούραστη περιήγηση στα ιστορικά κέντρα των Ευρωπαϊκών πόλεων.

Μπορείς να το κάνεις και στο Κιλκίς, τόσο τουριστικά, όσο και για κοντινές μετακινήσεις των Κιλκισιωτών.

Λογικά οι υπάρχοντες ταξιτζήδες με οχήματα, δε θα το δουν ανταγωνιστικά, αφού θα έχουν άλλο πελατολόγιο. Στα «coco taxi» ή «ποδήλατα ταξί» οι μετακινήσεις θα είναι κοντινές. Κάτι που το σιχαίνονται οι ταξιτζήδες.

Ένα παράδειγμα: Μια γιαγιά που ήρθε από το χωριό με το αστικό, και θέλει να πάει στο νοσοκομείο, το παζάρι, ένα σούπερ μάρκετ, επίσκεψη στην κουμπάρα που μένει στην Κιολαλία κτλ, δεν χρειάζεται να πάρει ταξί, ούτε και μπορεί να πάει με τα πόδια, αφού η απόσταση είναι κοντινή.

Με το Coco taxi θα πεταχτεί γρήγορα, οικονομικά, χωρίς επιβάρυνση στο περιβάλλον, αλλά και των δρόμων του κέντρου που είναι αρκετά επιβαρυμένοι, και το κυριότερο θα πάρει ένα μεροκάματο ένας άνεργος. Αν έρθει κάποιος ξένος στο Κιλκίς, μπορεί να του γίνουν προκαθορισμένα δρομολόγια, μέσα στην πόλη, το νέο πάρκο, Αη Γιώργη και περιφερειακό του, Λόφο Ηρώων, Σαλάτς- Προφήτη Ηλία κτλ

Θα δώσεις δώσεις δουλειά σε νέα παιδιά, θα εξυπηρετήσεις τους πολίτες σου, θα διαφημίσεις το Κιλκίς για την καινοτομία σου, θα φέρεις τουρίστες από περιέργεια.

Η πόλη είναι στο μεγαλύτερο μέρος της επίπεδη και με λίγες ανηφόρες, αν σε προβληματίζει αυτό.

Αν έχεις πρόβλημα ποιους θα δώσεις άδεια, ή κάντο «κυκλικά» ανά ένα χρόνο για να δουλέψουν περισσότεροι, ή βάλε κοινωνικά κριτίρια να δουλέψουν αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη για χρήματα ( μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι κτλ)

Δεν είναι καλύτερα από το «δουλεύουμε» τον απελπισμένο κόσμο για δουλειά, με τα πεντάμηνα, τα οχτάμηνα τα εξάμηνα; Δεν αξίζει να το δοκιμάσεις; Τι "χαρτιά" έχεις για την καταπολέμηση τις ανεργίας; Τι λύσεις σου έμειναν; Τι προτάσεις έχεις;












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.