Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 101η επέτειος της Μάχης του Κιλκίς

Με την αρμόζουσα επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε το Σάββατο 21η Ιουνίου 2014, η 101η επέτειος της Μάχης του Κιλκίς και απελευθέρωσης της πόλης. Στις τοπικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς για την ιστορική αυτή ημέρα τόσο για την ευρύτερη περιοχή, όσο και συνολικά για την χώρα -καθότι το αποτέλεσμα εκείνης της Μάχης έκρινε την νικηφόρα για την Ελλάδα έκβαση του Β' Βαλκανικού πολέμου-, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Ορφανός.
Ολόκληρο το πρόγραμμα της ημέρας είχε ως εξής: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού από τον ιατρό, πρ. Δήμαρχο Κιλκίς και ιστοριοδίφη κ. Αναστάσιο Αμανατίδη.

Στην τελετή που ακολούθησε στο λόφο Ηρώου Μάχης Κιλκίς έλαβαν χώρα επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφανιών, τήρηση σιγής ενός λεπτού, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και ξενάγηση στο Μουσείο Μάχης.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν παρουσία πλήθους κόσμου στις 12 το μεσημέρι, με την καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων με τη συμμετοχή της μαθητιώσας νεολαίας και των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων επί της οδού 21ης Ιουνίου μπροστά από την λέσχη των Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ Κιλκίς). Στην παρέλαση έδινε ρυθμό η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Κιλκίς.

Τις επετειακές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αν. Δήμαρχος Κιλκίς κ. Περικλής Κολότσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, οι βουλευτές του νομού κ. κ. Γιώργος Γεωργαντάς και Θόδωρος Παραστατίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Κώστας Γιαννόπουλος, αντιπροσωπεία από τον αδελφοποιημένο Δήμο Λατσιών αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Χρίστο Πιτταρά, τους Δημ. Συμβούλους Κώστα Γεωργίου και. Νεόφυτο Λοϊζιά και τον Κοινοτάρχη Χρίστο Χρυσοστόμου, ο διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ» κ. Νικόλαος Χιονής, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς κ. Θωμάς Σάνδρος, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και κομμάτων του νομού, κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη μουσική εκδήλωση που έχει καθιερώσει την τελευταία τετραετία η δημοτική αρχή, προκειμένου να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, και η οποία λαμβάνει χώρα συνήθως ανήμερα της επετείου, φέτος, θα λάβει χώρα στις αρχές Ιουλίου. Πρόκειται για την κορυφαία συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιήσει μία και μοναδική εμφάνιση στην πόλη του Κιλκίς, καλεσμένη του Δήμου Κιλκίς, την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου και ώρα 21:00.

Η Κ.Ο.Θ., θα παρουσιάσει γνωστά αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ζωής Τσόκανου και με τη σύμπραξη της σοπράνο Βάσως Βαϊούλη. 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.