Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

10η Χορωδιακή Συνάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2014 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπέτρου πραγματοποίησε τη 10η χορωδιακή συνάντηση του στο Πολύπετρο. Η συνάντηση ήταν αφιερωμένη στα τραγούδια της Μακεδονίας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν τέσσερις αξιόλογες χορωδίες από την Μακεδονία.

Η μικτή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου Κοζάνης με μαέστρο τον Βαγγέλη Βέττα. Η Γυναικεία χορωδία Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου Κοζάνης με μαέστρο τον Στέργιο Ανδρέου. Η μικτή χορωδία του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου Νιγρίτας του Δήμου Βισαλτίας Σερρών με μαέστρο τον Αστέριο Γούναρη και η οικοδεσπότρια Γυναικεία χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου με μαέστρο τον Αντώνη Παπαδόπουλο.

Με αφορμή το αφιέρωμα στα τραγούδια τις Μακεδονίας η συγγραφέας κυρία Γρηγοριάδου – Βακιρτζόγλου φίλη του συλλόγου από τη Θεσσαλονίκη απάγγειλε ένα ποίημα της στην εκδήλωση που αναφερόταν στον Μέγα Αλέξανδρο.

Στην συνέχεια οι χορωδίες ερμήνευσαν με εκπληκτικό τρόπο παραδοσιακά τραγούδια της Μακεδονίας. Οι χορωδοί, οι μουσικοί και οι μαέστροι έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους. Με το υψηλό επίπεδο ερμηνείας τους δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα που ταξίδεψαν για ένα περίπου δίωρο το κοινό στο μαγευτικό κόσμο της μουσικής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν η πρόεδρος του χωριού κυρία Αλεξάνδρα Ζαμουρίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κύριος Χρήστος Γκουντενούδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους, η πρόεδρος Πολυπέτρου Αλεξάνδρα Ζαμουρίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Ουρτζάνης και οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Αθανάσιος Τζούρτζος, Ελένη Δούμου, Αναστασία Παπαδοπούλου – Ουρτζάνη, η πρόεδρος του συλλόγου Κιζδερβενιωτών Δέσποινα Βερβερίδου με μέλη του δ/σ του συλλόγου η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Ευφροσύνη Γρηγοριάδου – Βακιρτζόγλου με τον σύζυγο της πιανίστα Ιορδάνη Βακιρτζόγλου.

Μικροφωνικά την εκδήλωση κάλυψε ο Τάσος Κυφωνίδης με ηχολήπτη τον Λεωνίδα Πασχαλίδη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο σύλλογος δεξιώθηκε τις χορωδίες με παραδοσιακά εδέσματα - που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού - και τοπικά προϊόντα στο προαύλιο χώρο του συλλόγου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.