Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Δημιουργείτια ηλεκτρονικό δημοπρατήριο αγροδιατροφικών προϊόντων στο Κιλκίς

Το Κιλκίς πρώτο σ` όλη τη χώρα προχωρά στη λειτουργία ενός ηλεκτρονικού δημοπρατήριου αγροδιατροφικών προϊόντων, που θ` αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την προώθησή τους χωρίς μεσάζοντες, στην επόμενη 20ετία!
Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Π. Τονικίδης, στον εισαγωγικό χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για το πρωτοποριακό έργο, την Τρίτη 29 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

«Το γεγονός αποδεικνύει πως όταν θέλουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε, αντί να μιζεριάζουμε», τόνισε ο κ. Τονικίδης, ευχαριστώντας όλα τα στελέχη του Επιμελητηρίου για τη συμβολή τους στην προώθηση του έργου, το οποίο θα είναι στη διάθεση παραγωγών, φορέων και καταναλωτών απ` τον ερχόμενο Αύγουστο. Ωστόσο μια πιλοτική εφαρμογή του θα μπορεί να τρέξει μετά από έναν περίπου μήνα.

Στόχος του έργου είναι η στήριξη αγροτικών προϊόντων, με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και τεχνογνωσίας δοκιμασμένης στην ιταλική αγορά. Μέσω του έργου θα δημοπρατούνται σε πρώτη φάση - μεταξύ άλλων - δημητριακά, αλεύρι και ελαιόλαδο.

«Μετατρέπουμε μια ιδέα σε χρήσιμο για την κοινωνία εργαλείο, κάτι που πρέπει ν` αποτελεί και αντικείμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», υπογράμμισε ο κ. Τονικίδης. Αναφερόμενος δε, στις δυνατότητες των αναπτυξιακών φορέων να παρέμβουν και σε θέματα νέων επενδύσεων κι αντιμετώπισης της ανεργίας, στάθηκε στο παράδειγμα της εξαιρετικά σημαντικής επένδυσης απ` το Βέλγιο, που θα έλθει στο νομό μας για να λειτουργήσει απ` τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

e-auction
Πρόκειται για το έργο e-auction, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος IPA «Ελλάδα - ΠΓΔΜ 2007-2013», συνολικού προϋπολογισμού περίπου 700.000 ευρώ.

Για το έργο μίλησε στην εκδήλωση της Τρίτης ο γενικός γραμματέας του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μάρκο Ντελαπούπα, χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα σημαντικό επαγγελματικό επιχειρηματικό εργαλείο με πανελλαδικο και όχι μόνο, ενδιαφέρον».

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του δημοπρατηρίου θα στηθεί στους εταίρους του έργου, οι οποίοι θα περάσουν από ένα στάδιο εκπαίδευσης στη διάρκεια του καλοκαιριού, είπε ο κ. Ντελαπούπα. Ανέφερε δε, ότι η εκπαίδευση των εταίρων θα γίνει με βάση την τεχνογνωσία που διαθέτει το Borsa Merci Telematica Italiano, το οποίο διαθέτει εμπειρία τουλάχιστον δεκαπέντε ετών.

Προοπτική του ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου είναι να συμπεριλάβει και οπωροκηπευτικά, κρέατα, ιχθυώδη και άλλα προϊόντα, καθώς και να επεκταθεί σε πανελλήνιο επίπεδο.

Στο δημοπρατήριο, οι συμμετέχοντες (αρχικά, από τις περιοχές των δύο χωρών που εμπλέκονται στο πρόγραμμα) θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συναλλαγές με τη μορφή χρηματιστηριακών διαπραγματεύσεων.

Εκτός απ` το Επιμελητήριο Κιλκίς και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, εταίροι του έργου είναι και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο δήμος Καβάνταρτσι της ΠΓΔΜ και το Institute of IT Technologies Γευγελή.

Στην εκδήλωση της Τρίτης, μίλησε για τις δυνατότητες του αγροδιατροφικού τομέα και τις ευκαιρίες ανάπτυξής του σε σχέση με το έργο, ο σύμβουλος επιχειρήσεων Σταύρος Τσίτουρας, ενώ τη λειτουργία του Δημοπρατηρίου στο Διαδίκτυο παρουσίασε ο σύμβουλος περιφερειακής ανάπτυξης, Γιώργος Κατσάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.