Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΠΑΜΕ: Για άλλη μια φορά η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ τα “δίπλωσε”

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ
Για άλλη μια φορά η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ τα “δίπλωσε”. Μάζεψε τις κινητοποιήσεις για την αξιολόγηση, πριν καν ξεκινήσουν.... Αρκέστηκε στην αναβολή της διαδικασίας της αξιολόγησης, που εξήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σάλπισε την αναβολή των προγραμματισμένων για τις 28-4-2014 καταλήψεων, συγκεντρώσεων και Γενικών Συνελεύσεων.
Καλλιεργεί και με αυτό τον τρόπο, τον εφησυχασμό στους εργαζόμενους, ότι μπορεί το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, το ζήτημα δηλ. του κρατικού αντιδραστικού ελέγχου των εργαζομένων να αντιμετωπιστεί όταν ξεκινήσει, όταν προκύψει... με κάποιες στιγμιαίες και αποσπασματικές αντιδράσεις, αντί της σχεδιασμένης και οργανωμένης συλλογικής δράσης. 

 Για άλλη μια φορά συμμαχεί με τους Δημάρχους, που κρύβουν τη συμφωνία τους με τον νόμο για την αξιολόγηση όπως και με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, τις ιδιωτικοποιήσεις και την γενικότερη λειτουργία των ΟΤΑ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ζητούσαν αναβολή της εφαρμογής του, μπροστά στις τοπικές εκλογές...

Δεν μας προκαλεί εντύπωση η στάση αυτή...

Πριν λίγες μέρες με άλλη ανακοίνωσή της η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ ενημέρωνε τους εργαζόμενους των Δήμων, ότι δεν τους “πιάνει” ο νόμος αυτός της αξιολόγησης !!!

Και η υποκρισία της κορυφώθηκε όταν μετά την αναβολή των κινητοποιήσεων που κήρυξε, στην ΑΔΕΔΥ (στις 28-4-2013), μαζί με τις άλλες δύο παρατάξεις προέλευσης ΠΑΣΟΚ και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, κήρυξαν απεργία διαρκείας !!! μόνο για όσους εμπλέκονται στη διαδικασία της αξιολόγησης και μόνο όταν η διαδικασία αυτή πρόκειται να συμβεί! Μάλιστα σημείωσαν ότι η απεργία πρέπει να ξεκινήσει από τους γενικούς διευθυντές της Δημόσιας Διοίκησης (!), δηλαδή από τα επιτελικά στελέχη που είναι επιφορτισμένα με την προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών, που δεν είναι μέλη των σωματείων και είναι συστηματικά απεργοσπάστες.

Έτσι, η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ αχρηστεύει τους όρους αποτελεσματικότητας των αγώνων, χαντακώνει το νόημα της απεργίας, καλλιεργεί τον εφησυχασμό και την επανάπαυση.

Με καιροσκοπικούς τακτικισμούς και αγωνιστικούς λεονταρισμούς δεν προωθείται η ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών αλλά η προώθηση μόνο ενός άλλου μείγματος διαχείρισης της βαρβαρότητας.

Αποτελεσματική απάντηση στο μέτρο της αξιολόγησης, στις απολύσεις, την τρομοκρατία και την χειραγώγηση των συναδέλφων μπορεί να δώσει μόνο ο συνεπής, συνεχής και οργανωμένος ταξικός αγώνας των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.