Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Κιλκίς: “Εξουσία με αφέντη τον λαό"

"Η ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΛΚΙΣ του ΚΚΕ, καταγγέλλει στους αγρότες, στους εργάτες, στους μικρούς επαγγελματίες, σε όλο το λαό της περιοχής, το μπαράζ αγροτοδικείων και καταδικαστικών αποφάσεων εναντίον αγωνιζόμενων αγροτών, που το 2010 τόλμησαν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και στα μπλόκα στους Ευζώνους.
Η απόφαση καταδίκης των 25 αγροτών σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, είναι συνέχεια της αντίστοιχης καταδικαστικής απόφασης άλλων έξι αγροτών πρόσφατα, από το Ειρηνοδικείο Πολυκάστρου. Είναι ενδεικτική των διαθέσεων της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενων της, της ΕΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών, να τσακιστεί το λαϊκό κίνημα, κάθε κινητοποίηση μικρή και μεγάλη. Η κυβέρνηση άλλωστε ετοιμάζει σχέδιο απαγόρευσης και των απεργιών.

Αυτό επιτάσσει η συνταγή για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση. Κουβέντα δεν γίνεται για τα χρωστούμενα των γνωστών γαλακτοβιομηχανιών της περιοχής τόσο σε εργάτες, όσο και σε κτηνοτρόφους, γαλακτοπαραγωγούς. Κουβέντα δεν γίνεται για το βιος τους που βγαίνει στο σφυρί, για το κόστος παραγωγής που ουσιαστικά απαγορεύει να καλλιεργήσουν οι αγρότες τη γη.

Η κύρια αιτία για την κατάντια της αγροτικής παραγωγής αποτελεί η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, της γνωστής ΚΑΠ. Το τερτίπι των ποσοστώσεων μας κατάντησε από χώρα που μπορεί να παράγει τα πάντα για να ταΐσει το λαό της, να εισάγει αγροτικά προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας. 

 Την ΚΑΠ και την συνθήκη του Μάαστριχτ χειροκρότησαν, αποδέχτηκαν και εφάρμοσαν πιστά και με ευλάβεια όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, με το σιγοντάρισμα και των τοπικών διοικήσεων. Αυτή η πολιτική είναι που έκλεισε, αφού τους καταλήστεψε, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Αυτή η πολιτική είναι που εδώ και χρόνια δεν έκανε ούτε ένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας που να διευκολύνει τις καλλιέργειες. Αυτή η πολιτική ξεκληρίζει αγρότες, κτηνοτρόφους, μαζί και τις οικογένειές τους.

Μπροστά στις ευρωεκλογές, αλλά και τις περιφερειακές, δημοτικές εκλογές, οι φτωχοί αγρότες πρέπει, επιβάλλεται, να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο και τη στάση της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ. Να θυμηθούν τα χρυσά κουτάλια που έταζαν στο λαό, να θυμηθούν την Ευρώπη των λαών…. που εξελίχθηκε σε κόλαση για τον λαό και παράδεισος για τα μονοπώλια. Με αυτές τις υποσχέσεις και άλλα τεχνάσματα, καθυστέρησαν τις αντιδράσεις του λαού και καλλιέργησαν αυταπάτες για το ρόλο της ΕΕ.

Η ΕΕ είναι λυκοσυμμαχία και δεν αλλάζει από μέσα. Είναι συμμαχία των καπιταλιστών, λειτουργεί και υπάρχει για να διασφαλίζει τα συμφέροντά τους. Να μαυρίσουν τα κόμματα αυτά αλλά και τους δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες. Να στηρίξουν θαρρετά το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με το κόκκινο γαρύφαλλο.

Μόνος δρόμος, μόνη επιλογή που έχουν οι αγρότες, είναι να παλέψουν από κοινού με τους εργάτες, τους νέους και τις γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Να συγκροτήσουν μια πλατιά λαϊκή συμμαχία, με αίτημα την έξοδο από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, ­που δεν δημιούργησε ο λαός, με μια εξουσία που αφέντης θα είναι ο ίδιος ο λαός, οι άνθρωποι που δημιουργούν με τα χέρια και το μυαλό τους τον πλούτο, που τον καρπώνονται όμως οι λίγοι."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.