Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Θεσμός πλέον η εκδήλωση «έργων διάκρισις» της Περιφέρειας


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση της πρώτης τιμητικής εκδήλωσης με τίτλο «έργων διάκρισις», η οποία σύμφωνα με δήλωση του Περιφερειάρχη Κ.Μ. κ.Απόστολου Τζιτζικώστα θα καθιερωθεί ως θεσμός.

Η εκδήλωση «έργων διάκρισις 2014» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο αίθριο του διοικητηρίου της Π.Ε.Κιλκίς, με τη συμμετοχή όλων των τιμώμενων φορέων και προσώπων καθώς και πλήθους κόσμου. Την εκδήλωση επιμελήθηκε και παρουσίασε ο σύμβουλος επικοινωνίας κ.Νίκος Παρδάλης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ.Θωμαίδης, Βεργίδης & Ανθρακίδης, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς κ.Κολότσιος, ο Δήμαρχος Παιονίας κ.Λαπόρδας, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Τονικίδης, ο γενικός δντης της ΑΝ.ΚΙ. κ.Πασσαλίδης κ.α.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ.Χρήστος Γκουντενούδης είπε:

«Κυρίες & Κύριοι, αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές

Το 2013 ήταν μία χρονιά ορόσημο για το Κιλκίς, με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και της περιοχής ανατολικά του Αξιού. Η Παιονία και η περιοχή δυτικά του Αξιού είχαν ήδη απαλλαχθεί από τον τουρκικό ζυγό λίγους μήνες νωρίτερα. Η ευλογημένη γη του Κιλκίς και της Παιονίας δεν είναι ο μοναδικός μας πλούτος. 


Ο πραγματικός μας πλούτος είναι η ποιότητα και η στάθμη του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουμε. Οι απλοί άνθρωποι, που με τις δραστηριότητες τους είτε ατομικά, είτε μέσω των σχολείων, των φορέων και των επιχειρήσεών τους δημιουργούν μια διαφορετική ποιότητα ανάπτυξης, μια διαφορετική ποιότητα ζωής. Η εποχή του ατομικισμού έχει δώσει την θέση της στην εποχή της συλλογικής ομαδικής συνεργασίας. 

Στην χρονιά που μας πέρασε, κάποια γεγονότα και δράσεις, «ΕΡΓΑ» τα ονομάσαμε εμείς, ξεχώρισαν, συζητήθηκαν και σε γενικές γραμμές προέβαλαν το όνομα του Κιλκίς σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο, «ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» την ονομάσαμε εμείς. Έτσι προέκυψε η σημερινή τιμητική εκδήλωση «ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ 2014», η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά και ευελπιστούμε ότι θα την καθιερώσουμε ως θεσμό και θα συνεχίσουμε να τη διοργανώνουμε και τις επόμενες χρονιές. 

Για πρώτη φορά, ίσως, τα κριτήρια που επιλέξαμε για την βράβευση φορέων και προσώπων να μην ήταν απόλυτα. Ίσως κάποιοι φορείς και πρόσωπα με αξιόλογο έργο και δράση να μην είναι στην λίστα. Ας μην ανησυχούν, ας συνεχίσουν το έργο τους και το χρόνου θα υπάρχει η «ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ 2015». 

Εμείς ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχουμε ως στόχο την σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειάς μας, εμφυσώντας του την έμπνευση, δίνοντας του τη σωστή κατεύθυνση και αφήνοντας το να δημιουργήσει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Αυτή είναι η οδός της διάκρισης, που κοσμείται με έργα. ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ! Συγχαρητήρια σε όλους τους τιμώμενους και εύχομαι υγεία και δύναμη για τη συνέχεια».

Οι τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στα παρακάτω πρόσωπα και φορείς, που διακρίθηκαν και προέβαλαν το Κιλκίς & την Παιονία κατά τη διάρκεια του 2013 σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό & διεθνές επίπεδο.

Την πρώτη τιμητική διάκριση απένειμε ο Περιφερειάρχης κ.Τζιτζικώστας στα παραρτήματα Κιλκίς & Γουμένισσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού -ως αναγνώριση του αξιόλογου κοινωνικού εθελοντικού τους έργου, καθώς και στους εθελοντές Θεολόγο Ζώτο και στην μικρή Γεωργία-Χριστίνα Αναστασιάδου, τα χαμογελαστά πρόσωπα των οποίων κόσμησαν την αφίσα της πανελλήνιας ομοσπονδίας εθελοντισμού για τις αιμοδοσίες του 2013. Στον χαιρετισμό του ο κ.Τζιτζικώστας τόνισε ότι στην Περιφέρεια της κοινωνικής αλληλεγγύης οι αξιέπαινες πράξεις πρέπει να επιβραβεύονται και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο.

Ακολούθησαν οι απονομές: στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος παραχαρακτών -τη διάκριση παρέλαβε ο Αστυνομικός Δντης κ.Θωμάς Σάνδρος, στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς για το διεθνές βραβείο της «Σημαίας των Οικολογικών Σχολείων» και της 2ης καλύτερης ελληνικής σχολικής εφημερίδας -τη διάκριση παρέλαβαν οι καθηγητές κ.κ.Ντίνου και Γουλτίδης καθώς και 16 μαθητές που συμμετείχαν στα συγκεκριμένα προγράμματα.

Τέσσερις επιχειρήσεις τιμήθηκαν για την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την κοινωνική τους προσφορά: η EURIMAC A.E. και ο πρόεδρός της κ.Στ.Κωνσταντινίδης, η UNISMACK A.E. και ο εμπορικός της δντης κ.Αλ.Στρατάκης, η ANATOMIC HELP A.E. και ο πρόεδρός της κ.Παν.Γιαννούλης και η φάρμα ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε. και ο πρόεδρός της κ.Αθ.Κουκάκης.

Τέλος, τιμήθηκαν οι Κιλκισιώτες συγγραφείς κ.Χρήστος Ίντος για τη συγγραφή του λευκώματος «100 χρόνια ελευθερίας» -το οποίο εξέδωσε η Π.Ε.Κιλκίς- και κ.Θανάσης Βαφειάδης για το «χρονικό του Κιλκίς 1913-1940» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.