Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Google Takeout: Κάντε λήψη ενός αντιγράφου των δεδομένων σας

Γράφει ο Αναστάσιος Χινιτίδης* 
Όποιος χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Google, όπως Drive, Google Plus ή το YouTube, συσσωρεύονται γρήγορα πολλά δεδομένα. Μεταξύ άλλων, email, φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα γραφείου αποθηκεύονται στους διακομιστές της Google.

Όποιος προσπαθήσει να εξάγει όλα τα δεδομένα χειροκίνητα θα καταλάβει γρήγορα ότι είναι πολύ περίπλοκο. Δοκιμάστε την υπηρεσία τις Google "Google Takeout ".

Εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο αρχείο με τα δεδομένα σας. https://www.google.com/settings/takeout

Η επίσημη υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε τα προσωπικά σας αρχεία. Στην ιστοσελίδα μπορείτε να επιλέξετε πια δεδομένα επιθυμείτε να εξάγετε. Μετά την επιβεβαίωση με το κωδικό σας (Κάνετε login όπως και σε κάθε άλλη υπηρεσία της Google µε τα στοιχεία του Google account που διαθέτετε). Αφού κάνετε login, θα δείτε την λίστα με τις υπηρεσίες, απ’ όπου μπορείτε να πάρετε τα δεδομένα σας.

Εδώ έχετε δυο επιλογές:

1. πατάτε το κόκκινο κουμπάκι, στο πάνω μέρος που λέει: Δημιουργία Αρχείου

και αμέσως θα αρχίσει η διαδικασία λήψης.

2. επιλέξετε όποια/όποιες υπηρεσία/ες επιθυμείτε και πατάτε Δημιουργία Αρχείου

το Takeout δημιουργεί στη συνέχεια ένα αρχείο ZIP. Μόλις ολοκληρωθούν οι λήψεις, θα χετε ένα πλήρες αντίγραφο των δεδομένων σας.

Μεταξύ άλλων μπορείτε να πάρετε, Google+,φωτογραφίες, βίντεο από το YouTube, Google mails,aud-mail, έγγραφα από το Google Drive, συνομιλίες και τα Hangouts. Συνολικά μπορείτε να εξάγετε τα δεδομένα από 15 υπηρεσίες (αυξάνονται συνεχώς).

Η Google υπόσχεται ότι σύντοµα θα προστεθούν επιπλέον προϊόντα στην υπηρεσία, αυξάνοντας τη χρηστικότητά της.

* Ο Αναστάσιος Χινιτίδης είναι
Προγραμματιστής / Τεχνικός Η/Υ
Σχεδιαστής Πολυμεσικών και Ηλεκτρονικών Εφαρμογών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου