Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

10 λόγοι για να δείτε τη Νατάσσα Μποφίλιου και την παράσταση «Πάμε Ξανά»

Της Χαρούλας Καραμπίδου
(Φωτογραφίες: Ζωή Παπαδοπούλου)
Τα φώτα χαμηλώνουν. Η Νατάσσα Μποφίλιου βγαίνει μόνη στη σκηνή. Παίζει στο πιάνο και τραγουδά τα «Βεγγαλικά σου μάτια» για να αφήσει όλη της την ορμή να ξεχυθεί αμέσως μετά στις «Μέρες του φωτός». Τα σαββατόβραδα του Φλεβάρη στο Fix factory of sound έχει μεταφερθεί από το Πειραιά η παράσταση «Πάμε ξανά». Γιατί να δείτε τη Μποφίλιου;


Για να την ακούσετε ζωντανά στα τραγούδια του Στάμου Σέμση από την «Άνω Τελεία»

Γιατί πλαισιώνεται από μια χαρούμενη, γεμάτη ζωντάνια μπάντα με ένα εξαιρετικό σχήμα εγχόρδων. Βιολί, κόντρα μπάσο, κιθάρα, βιολοντσέλο.

Γιατί με τους Καραμουρατίδη και Ευαγγελάτο έχουν φτιάξει ένα πρόγραμμα καλοστημένο που δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου αποτυπωθεί. Σκαλίζει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και φέρνει στην επιφάνεια διαμάντια. Είναι μια μουσική περιπλάνηση που εναλλάσσεται ανάμεσα σε τόπους, εποχές, ηχοχρώματα, διαθέσεις. Ακόμα και τα ετερόκλητα ακούσματα δένουν αρμονικά σε μια ζεστή απόλυτα μουσική παράσταση.

Γιατί είναι σπαρακτική στο «Μάνα μου Ελλάς», συγκλονιστική όταν τραγουδά a cappella το «Πέραμα», αυθεντική στη «Φάμπρικα» και στο «Μάημ’ Μάημ’».

Γιατί είναι εξωστρεφής , ορμητική, παθιασμένη, εκφραστική. Σε μαγνητίζει με τις κινήσεις της. Πώς κουνά σώμα, χέρια, δάχτυλα. Έχει τέτοια δυναμική και ενέργεια που σε μπολιάζει με αυτήν και φεύγεις διαφορετικός, γεμάτος.

Γιατί βγάζει στην επιφάνεια τη λαϊκή της ερμηνευτικά πλευρά, δίνει χώρο στο μπουζούκι και παρουσιάζει νέες λαϊκές εκδοχές δικών της τραγουδιών.

Γιατί είναι σίγουρο πως θα βρεις στίχους να ταυτιστείς, τραγούδια να ακουμπήσεις πάνω τους, να τα τραγουδήσεις, να τα αποθηκεύσεις στην καρδιά σου.

Γιατί έρχεται πιο κοντά στο κοινό από ποτέ όταν αφήνει το μικρόφωνο, πλησιάζει τον κόσμο και τραγουδά μαζί του το «Δίχτυ» του Ξαρχάκου.

Γιατί σε ταξιδεύει. Πλημμυρίζεις συναισθήματα σε μια παράσταση που θρέφει ψυχή και νου.

Γιατί δε χορταίνεις ποτέ το πληθωρικό της ταλέντο και πάντα θα μας συγκινούν το «Μέτρημα» το «Εν λευκώ», «Σ’ έχω βρει και σε χάνω», «Εγώ μεγάλωνα για σένα», «Μέχρι το τέλος», «Κοίτα εγώ», «Δεμένη».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.