Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών των ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ του νομού Κιλκίς

Υπογράφει η ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Πέμπτη 12/12/2013 πορεία και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς ,από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑΣ κιλκίς και του ΕΠΑΛ Αξιούπολης με στόχο την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση, μετά την αιφνιδιαστική κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων τον περασμένο Ιούλιο.
Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου των καταργημένων ειδικοτήτων διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθηγητών και την απώλεια εκατοντάδων διδακτικών ωρών (από την αρχή του σχολικού έτους έως τώρα), καθώς οι καθηγητές των συγκεκριμένων ειδικοτήτων τελούν υπό καθεστώς διαθεσιμότητας με αποτέλεσμα ο κίνδυνος της μη απόκτησης Απολυτηρίου να είναι πια ορατός. Ανάλογος είναι και ο φόβος τους για τη μη διεξαγωγή Πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι μαθητές καταγγέλλοντας την κατάφωρη αδικία, την μεροληψία και τον εμπαιγμό του Υπουργείου Παιδείας εις βάρος τους,-καθώς και οι λίγοι διαθέσιμοι εκπ/κοί που είχαν επιστρέψει στα Σχολεία μετά από προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα ,αιφνιδιαστικά ξαναμπαίνουν σε διαθεσιμότητα-,μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες του Κιλκίς παρουσιάζοντας τα αιτήματά τους που αφορούν:

-στην επαναφορά των καταργηθέντων Τομέων στο Δημόσιο Σχολείο

-στην επιστροφή των καθηγητών τους στα Σχολεία

-στην δικαιωματική πρόσβασή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

-στην κάθετη αντίθεση τους στα Ιδιωτικά ΙΕΚ στα οποία και «δώρισε» το υπουργείο τις επίμαχες ειδικότητες.

Την προσπάθεια των μαθητών να ακουστεί η επιμελώς κρυμμένη αλήθεια, στήριξε με την παρουσία της μερίδα Εκπ/κων της πόλης καθώς και το σύνολο των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα των ανωτέρω Σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.