Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Με τον Βεντούρη τα είπε ο Γεωργαντάς για το νοσοκομείο Γουμένισσας

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Στη Θεσσαλονίκη και στην έδρα της 4ης ΥΠΕ, όπου και υπάγεται το Νοσοκομείο Γουμένισσας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Θρ. Βεντούρη, του βουλευτή Γ. Γεωργαντά, του Δημάρχου Παιονίας Αθ. Λαπόρδα, του κ. Νίκου Καπουτσή εκπροσώπου των ιατρών του ιδρύματος, του κ. Ξενοφώντα Παπαλέξη προέδρου του συλλόγου εργαζομένων και της αντιδημάρχου Μαρίας Παλάνη.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αξιολόγηση της κατάστασης και η ανάληψη των πρωτοβουλιών εκείνων που θα ενισχύσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Γουμένισσας.

Ο κ. Βεντούρης ενημερώθηκε αναλυτικά από τη δημοτική αρχή και τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματα των πολιτών της Γουμένισσας και της ευρύτερης περιοχής για μια αξιοπρεπή δευτεροβάθμια περίθαλψη στο Νοσοκομείο της πόλης, για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και την επείγουσα αναγκαιότητα αναβάθμισης του Νοσοκομείου που θα εξασφαλίσει τη λειτουργία του.

Ειδικότερα για την ενίσχυση της λειτουργίας και κατ’ επέκταση της αναγκαιότητας του Νοσοκομείου ζητήθηκε η αλλαγή χρήσης τμήματος των κλινών της παθολογικής Κλινικής και η χρησιμοποίησή τους για την περίθαλψη ασθενών χρονίως πασχόντων. 

Ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Βεντούρης αποδέχθηκε το αίτημα καθώς μάλιστα είχε νωρίτερα ενημερωθεί αναλυτικά από τον κ. Γεωργαντά, ο οποίος παρουσίασε τη σκοπιμότητα του ομόθυμου αιτήματος της Γουμένισσας.

Για τον ίδιο σκοπό ο κ. Βεντούρης δεσμεύτηκε να ενισχύσει τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής με ένα ακόμα παθολόγο ιατρό, ενώ ανάλογη συνδρομή θα παράσχει σε ιατρικό προσωπικό και σε άλλες κλινικές όπου απαιτείται.

Οι εκπρόσωποι της Παιονίας και του Νοσοκομείου Γουμένισσας εξέθεσαν επίσης στον κ. Διοικητή τους λόγους που επιβάλλουν τη συνέχιση της λειτουργίας του ιδρύματος ως Νοσοκομείου της ευρύτερης περιοχής της Παιονίας, απέναντι στις λογικές της συρρρίκνωσης και της υποβάθμισης.

Ο κ. Βεντούρης δήλωσε κατηγορηματικά ότι συμφωνεί με την προοπτική αυτή και θα την υπερασπίσει σε κάθε βήμα, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων του."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.