Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση Παραστατίδη με τον Διοικητή του ΟΓΑ

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης προσκλήθηκε ο διοικητής του ΟΓΑ κος Ξεν. Βεργινης προκειμένου να ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητας του τα μέλη της επιτροπής. Στην επιτροπή αυτή τοποθετήθηκε ο Θ. Παραστατίδης, και αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση αναφέρθηκε για την χρησιμότητα της από πλευράς του κ. διοικητή.
Και τόνισε τον ρόλο και την σημαντική συμβολή του ΟΓΑ στην καθημερινότητα του Έλληνα αγρότη. Επεσήμανε όμως προς τον διοικητή προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολίτες που συναλλάσσονται με τον ΟΓΑ. Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην μεγάλη καθυστέρηση απόδοσης συντάξεων και ιδιαίτερα στο τμήμα διεθνών σχέσεων όπου η καθυστέρηση υπερβαίνει τα 2 χρόνια.

Έγινε αναφορά επίσης σε μια σειρά και άλλων θεμάτων όπως : 

Απόρριψη απόδοσης της σύνταξης για όσους δεν παρουσιάζουν τιμολόγια ή το εισόδημα τους δεν θεωρείται επαρκές για την διαβίωση τους λόγω μικρού κλήρου, ενώ έχουν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές τους επί 20 και πλέον χρόνια. 

Στις ανεξόφλητες δαπάνες υγειονομικού υλικού προς τους ασφαλισμένους . 

Στην απόδοση σύνταξης υπερηλίκων ανασφάλιστων κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους παλιννοστούντες ποντίους ομογενείς, των οποίων η σύνταξη διεκόπη βάση των κριτηρίων 20ετίας παραμονής στην Ελλάδα και τεκμαρτού εισοδήματος, που έθεσε σαν προϋποθέσεις η Κυβέρνηση προκειμένου να δικαιούνται την σύνταξη αυτή. Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι να διακοπή σχεδόν σε όλους η σύνταξη τους.

Στην συμπλήρωση του εντύπου Α21 που αφορά επιδόματα τέκνων με εισοδηματικά κριτήρια. 

Ο Βουλευτής τόνισε πως επειδή υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στον έλεγχο, θα μπορούσαν να πληρωθούν οι δικαιούχοι άμεσα, αντλώντας ο ΟΓΑ στοιχεία από το TAXIS NET, για όσους έχουν υποβάλλει Ε1 τα τελευταία 10 χρόνια και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και παράλληλα να γίνεται ο έλεγχος.

Αυτά τα προβλήματα ανέδειξε κατά την συνεδρίαση της επιτροπής ο Βουλευτής και Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας «ΑΝ. ΕΞ. και ΔΗΜ. ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ», Θ. Παραστατίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.