Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ευχαριστήριο Περιφέρειας με αφορμή την επίσκεψη ταξιδιωτικών πρακτόρων στον νόμο Κιλκίς

Στις 22 Οκτωβρίου 2013 επισκέφθηκαν τον Νομό μας, ταξιδιωτικοί πράκτορες του εξωτερικού, και συγκεκριμένα από Ρωσία, Ιταλία, Ολλανδία και Κύπρο.
Το ταξίδι οργανώθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που πάρθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η επιλογή των προορισμών αλλά και των πρακτόρων επικεντρώθηκε στην ευρύτερη θεματική ενότητα 'Εναλλακτικός Τουρισμός'.

Δυστυχώς, λόγω του εξαιρετικά πιεστικού χρονοδιαγράμματος, οι επισκέπτες πέρασαν στο νομό μας μόνο λίγες ώρες.

Στον χρόνο αυτό, πρόλαβαν να γευτούν παραδοσιακές συνταγές που μαγειρεύτηκαν από εθελόντριες της Γουμένισσας και προσφέρθηκαν στο γεύμα που οργανώθηκε στο Οινοποιείο Χατζηβαρύτη. Εκεί έγινε παρουσίαση των κρασιών Π.Ο.Π Γουμένισσα, αλλά και των άλλων ετικετών.

Στη συνέχεια στήθηκε –εκτός προγράμματος- αυτοσχέδιο γλέντι στην πλατεία της Γουμένισσας με την εθελοντική συμβολή των μουσικών των Χάλκινων. Μετά από το γλέντι οι επισκέπτες δοκίμασαν τα τοπικά παραδοσιακά γλυκά από παλιές παραδοσιακές συνταγές, στον ξενώνα 'Δημοσθένης' όπου και χαλάρωσαν για λίγο πίνοντας τσάι του Πάικου και ελληνικό καφέ. Η επίσκεψη έκλεισε με μια βόλτα στους δρόμους της Γουμένισσας, μια εμβόλιμη επίσκεψη αστραπή σε καζάνι που έβραζε τσίπουρο και την προγραμματισμένη επίσκεψη στα μοναστήρια των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης της Γρίβας. Στη συνέχεια η αποστολή αναχώρησε για τον Νομό Σερρών.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι επισκέπτες ήταν άριστες και διατυπώθηκαν με τα θερμότερα λόγια και τις ευχαριστίες τους τόσο προς τους διοργανωτές και τους συνοδούς όσο και προς τους φιλόξενους εθελοντές της Γουμένισσας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές και τους χορηγούς που πρόσφεραν απλόχερα και δούλεψαν σκληρά και με κέφι για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Χωρίς τη συνδρομή τους, δεν θα ήταν εφικτό ένα τόσο καλό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα ευχαριστίες απευθύνονται προς τις επιχειρήσεις-χορηγούς, στη Γουμένισσα

To Οινοποιείο Χατζηβαρύτη και ιδιαίτερα την κα Όλγα Ιακωβίδου, τον παραδοσιακό Ξενώνα ‘Δημοσθένης’, το εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων ‘Οι Γουμένισσες’, την Οικογένεια Σιδηρόπουλου για τα βότανα και μπαχαρικά, το οπωροπωλείο Παπαλεξάνδρου για τα φρούτα και λαχανικά, το Ορνιθοτροφείο της οικογένειας Γιαπατζή, το ανθοπωλείο 'Ιρις' της Κας Αλεξανδρή, τους μουσικούς κ. Τριαντάφυλλο και κ. Χρήστο Ασαρτζή, Διγκά Νίκο και Μάντσιο Χρήστο.

Στη Γρίβα, τον φούρνο του κ. Κιόση Δημήτρη για το εξαιρετικό τσουρέκι, στον Ευρωπό την κα. Παπαχρήστου Μαρία από τις παραδοσιακές γεύσεις ‘Το Σπιτικό’ για τις νοστιμότατες πίτες και κυρίως τις εθελόντριες μαγείρισσες κυρίες Μουζούρη Ευαγγελία, Αταλάντη Στείρη, Προδάνη Βάσω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.