Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ημερίδα με θέμα, "Κατασκευή Εκπαιδευτικού Υλικού για Μαθητές με Αυτισμό"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» διοργανώνει ημερίδα, διάρκειας 3 ωρών με θέμα: Η Δομημένη Εκπαίδευση – ΑΥΤΙΣΜΟΣ – Κατασκευή Εκπαιδευτικού Υλικού για Μαθητές με Αυτισμό, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, στις 02 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 έως 21:00, με στόχο την ενημέρωση γύρω από τα χαρακτηριστικά μάθησης των μαθητών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Η προσπάθεια αποτύπωσης του τρόπου καθώς και των μέσων διδασκαλίας των μαθητών που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού ολοκληρώνεται μέσα από μία σειρά εξειδικεύσεων και εμπειριών που έχουν οι δύο ομιλήτριες, η κ. Χ. Καρρά και η κ. Ν. Βογιατζή.

Επειδή η εκπαίδευση αυτών των ατόμων παρέχεται σε ειδικά σχολεία, σε τμήματα ένταξης γενικών σχολείων, σε τάξεις σχολείων γενικής εκπαίδευσης, με ή χωρίς παράλληλη στήριξη, καθώς επίσης και σε εξειδικευμένα ειδικά σχολεία, στα οποία φοιτούν με άτομα με αυτισμό, η ημερίδα θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο, έναν καλό οδηγό στην πρακτική εφαρμογή της διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι μαθητές εντοπίζονται σε τρεις τομείς,

· στην κοινωνική αλληλεπίδραση,

· στην επικοινωνία,

· τη σκέψη-φαντασία,

οι οποίοι θα συζητηθούν και θα διερευνηθούν στα πλαίσια αυτής της ημερίδας, μέσα από μία ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκειά της.

Η Ημερίδα αυτή απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όλων των ειδικοτήτων, σε εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, σε Θεραπευτές, σε Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, σε φοιτητές και πάνω από όλα σε όλους σε γονείς.

Η συνεργασία εκπαιδευτικού- μαθητή-γονέα αποτελεί το κύριο εργαλείο για μία ολιστική και σε βάθος παρέμβαση.

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Χαρακτηριστικά μάθησης του αυτιστικού φάσματος
Δομημένη εκπαίδευση- προβολή βίντεο
Κατασκευή Εκπαιδευτικού Υλικού
Ανοιχτή συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.