Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση Παραστατίδη για τα προβλήματα των γεωργοκτηνοτρόφων

Προβλήματα γεωκτηνοτρόφων φέρνει στην βουλή προς συζήτηση με επίκαιρη ερώτηση του προς τον υπουργό γεωργίας, ο Βουλευτής του Νομού Θεόδωρος Παραστατίδης.
Η συζήτηση θα αφορά :

· Την εξισωτική αποζημίωση που ενδιαφέρει 600 περίπου γεωκτηνοτρόφους του Νομού Κιλκίς οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα της εξισωτικής αποζημίωσης λόγω έλλειψης βοσκήσιμης γης. Το πρόβλημα δημιουργείται επειδή δεν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ αριθμού ζωικού κεφαλαίου και έκτασης βοσκής, καθότι μεγάλες δημόσιες εκτάσεις, σύμφωνα και με παλιά χαρτογράφηση χαρακτηρίζονται δασικές.

· Κατασχέσεις καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών που προέρχονται από επιδοτήσεις αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων για οφειλές προς Δήμους και Εφορία.

· Για πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών από τις γαλακτοβιομηχανίες.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι η τακτική της σημερινής συγκυβέρνησης με την επιβολή πολλαπλών φόρων απέναντι στους αγρότες καθώς και η αδιαφορία στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων, οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό και σε πλήρη αφανισμό του πληθυσμού της υπαίθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.