Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αγαθοπούλου: «Τι εξυπηρετούν οι παρελάσεις;»

Γράφει η Ειρήνη - Ελένη Αγαθοπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς
"Άλλη μια εθνική εορτή έφτασε στο τέλος της και μαζί της και όλες οι «αντιδικίες» περί παρελάσεων και συναφών εορτασμών. Πάλι οι παρελάσεις έγιναν κεκλεισμένων των θυρών στις περισσότερες πόλεις τις Ελλάδας, πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν περισσότερες από τον κόσμο που παρευρέθηκε, πάλι οι πολιτικοί ατένιζαν από ψηλά – ως εάν να είναι υπεράνω πάντων – το εν λόγω θέαμα. 
Όμως πραγματικά έχουμε σκεφτεί καθόλου τι εξυπηρετούν οι παρελάσεις τη σήμερον ημέρα; Οι παρακάτω είναι μερικές από τις πιο κοινές απαντήσεις στην παραπάνω ερώτηση:

- Να αποτίσουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας αγωνιστές. Μα η πλειοψηφία των παιδιών που παρελαύνουν δε γνωρίζουν καν τι γιορτάζουμε εκείνη την ημέρα. Τολμήστε να ρωτήσετε τα παιδιά γνωστών και φίλων – όπως έκανα εγώ εχθές – και θα εκπλαγείτε. Άρα ποιον τιμούν όταν δεν ξέρουν;

- Αποδεικνύεται η πειθαρχεία που λαμβάνουν τα παιδιά στο σχολείο. Ποια πειθαρχεία; Τα έχετε παρατηρήσει πόσο συντεταγμένα πάνε τα παιδιά που παρελαύνουν; Καθόλου! Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν είναι λογικό σε αυτή την ηλικία να μπαίνει κανείς σε τέτοιου είδους καλούπια! Το αρνείται υποσυνείδητα ο οργανισμός τους!

- Να δείξει η εκάστοτε Κυβέρνηση την ισχύ της. Ποια ισχύς της; Απέναντι στους αδύναμους και τους κατατρεγμένους; Αυτή τη δείχνει καθημερινά «βιάζοντας» εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, μετανάστες, νέους και νέες που τους έχει στερήσει κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται. Δεν χρειαζόμαστε άλλη επίδειξη ισχύος, πρωτοβουλίες εντελώς διαφορετικής πολιτικής χρειαζόμαστε για να ανακάμψει επιτέλους αυτή η χώρα!

- Να καμαρώσουν οι γονείς τα παιδιά τους. Είναι δυνατόν οι γονείς να περιμένουν την παρέλαση για να καμαρώσουν τα παιδιά τους; Μπορούν να τα καμαρώσουν τα Σαββατοκύριακα να παίζουν έναν αγώνα μπάσκετ, μπορούν να τα καμαρώσουν όταν παίρνουν καλούς βαθμούς, μπορούν να τα καμαρώσουν όταν γυρνούν σπίτι μετά το σχολείο και λένε: «Μαμά σήμερα μοιράστηκα το κολατσιό μου με το φίλο μου, γιατί αυτός δεν είχε..».

Αυτή είναι λοιπόν η σημερινή πραγματικότητα και καλά θα κάνουμε να την αποδεχθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί αυτό το τραγελαφικό θέαμα πρέπει να τελειώνει. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να εμπνεύσει τον πατριωτισμό της νεολαίας του 2013 με τα κάθε λογής μιλιταριστικά κατάλοιπα της δεκαετίας του ’30 και του Μεταξά, ή είναι βαθειά νυχτωμένος ή κάτι άλλο έχει στο μυαλό του.

Τους προγόνους μας τους τιμούμε όταν σεβόμαστε τους αγώνες που αυτοί έδωσαν για ελευθερία και δημοκρατία. Τους τιμούμε όταν δείχνουμε θέληση να συνεχίσουμε το έργο τους. Τους τιμούμε όταν γνωρίζουμε την ιστορία μας και αποφεύγουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη. 

 Τους τιμούμε όταν αγωνιζόμαστε κι εμείς, όπως εκείνοι, για ένα καλύτερο μέλλον. Κι αυτό δεν θα έρθει όταν οι νέοι και οι νέες συνεχίζουν να πηγαίνουν όσο συντεταγμένα τους επιβάλλουν οι «κρατούντες», αλλά όταν αποκτήσουν το δικό τους συντεταγμένο βήμα προς την κατεύθυνση που οι ίδιοι επιθυμούν και οι ανάγκες για αξιοπρεπή ζωή επιτάσσουν."

3 σχόλια:

  1. Ασε μας κουκλιτσα μου.... για να εισαι ελευθερη και να λες τις μπουρδες σου αγωνιστηκαν και σκοτωθηκαν χιλιαδες ελληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι τέτοια λέτε και ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα δει ποτέ την εξουσία.
    Για απάντηση διάβασε το άρθρο του Δημήτρη Νατσιού στο ''Μαχητή'' της προηγούμενης εβδομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ξεφτίλα του τ-συριζα δεν έχει όρια.
    Μάλλον οι μόνες παρελάσεις που αποδέχεται είναι των γκέι και των πακιστανών λαθροεποίκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.