Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού

Με αφορμή την ακατανόητη και απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού στην οποία προέβησαν άγνωστοι το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2013 στην πόλη του Κιλκίς, η δημοτική αρχή Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
“Πραγματικά στερείται κάθε λογικής και ερμηνείας η ενέργεια κάποιων, που καλυπτόμενοι πίσω από το σκοτάδι της νύχτας, κατέστρεψαν τις κούκλες σε φυσικό μέγεθος που διακοσμούσαν κτίρια και σημεία της πόλης μας στο πλαίσιο του 15ου φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς, το οποίο ξεκινά σε λίγες ημέρες

Οι κούκλες είχαν στηθεί από τον Δήμο Κιλκίς τις προηγούμενες ημέρες σε διάφορα σημεία της πόλης, προκαλώντας τα θετικά και ευμενή σχόλια όλων των Κιλκισιωτών. Προφανώς όμως, προκάλεσαν... και την έλλειψη παιδείας, πολιτισμού αλλά και σεβασμού όσων κρύβονται πίσω από την αναίσχυντη αυτή συμπεριφορά.

Ειδικότερα, οι ασυνείδητοι έκαψαν ολοσχερώς την κούκλα που είχε κρεμαστεί στην πρόσφατα αναπαλαιωμένη αυστροελληνική καπναποθήκη στην οδό Ν.Παναγιώτου προκαλώντας μάλιστα και ζημιές στο ίδιο το κτίριο, επιχείρησαν να κάψουν τις κούκλες στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου και εξαφάνισαν εκείνη που είχε στηθεί στην Πλατεία Ειρήνης.

Σημειώνεται ότι, τις κούκλες είχε φιλοτεχνήσει και κατασκευάσει με την χαρακτηριστική τεχνοτροπία της η Κιλκισιώτισσα Σοφία Μαρωνίδη για να ομορφύνουν την πόλη μας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου.

O Δήμος Κιλκίς καταδικάζοντας την απαράδεκτη αυτή ενέργεια καταθέτει μήνυση κατ΄ αγνώστων και καλεί τους πολίτες του Κιλκίς να προστατεύσουν τις κούκλες, που θα ξαναβγούν διορθωμένες στους δρόμους της πόλης για να υποδεχτούν με τα χαμόγελα και τον ρομαντισμό τους το 15ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.