Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Τετραήμερο τροχονομικών ελέγχων σε όλη την Επικράτεια (Πέμπτη 27.06 έως Κυριακή 30.06)

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προγραμμάτισε και πραγματοποίησε τετραήμερο τροχονομικών ελέγχων, από τις 27 έως και τις 30 Ιουνίου, σε όλη την επικράτεια.
Σκοπός των ελέγχων είναι η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφαλείας, η ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η ασφαλής μετακίνηση οχημάτων και πολιτών, με την αυξημένη παρουσία και δράση των Υπηρεσιών τροχαίας στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τετραημέρου συγκροτήθηκαν (1.354) συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθηκαν (43. 367) οχήματα, αλλά και καταστήματα εκμίσθωσης δικύκλων, σε διάφορες περιοχές της επικράτειας και βεβαιώθηκαν (13.032) παραβάσεις, ως ακολούθως:

Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
460
Υπερβολική Ταχύτητα
2.555
Χρήση κινητού τηλεφώνου
291
Μη χρήση προστατευτικού κράνους
1.080
Κυκλοφορία οχήματος χωρίς την προβλεπόμενη ασφαλιστική κάλυψη
819
Λοιπές τροχονομικές παραβάσεις
7.792
Στέρηση άδειας οδήγησης μισθωτή
(σε καταστήματα εκμίσθωσης δικύκλων)
2
Μη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης
(σε καταστήματα εκμίσθωσης δικύκλων)
1
Μη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας
(σε καταστήματα εκμίσθωσης δικύκλων)
9
Κυκλοφορία οχήματος χωρίς την προβλεπόμενη βεβαίωση ΚΤΕΟ
(σε καταστήματα εκμίσθωσης δικύκλων)
10
Λοιπές Παραβάσεις
(σε καταστήματα εκμίσθωσης δικύκλων)
13
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ
13.032


Ανάλογες τακτικές ή έκτακτες επιχειρήσεις τροχονομικών ελέγχων θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, με βάση το σχεδιασμό του Αρχηγείου.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτυού και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

- Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:
Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά. Σέβομαι τα όρια ταχύτητας. Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα. Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη. Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα. Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων. Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας. Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας. Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος. Πριν ξεκινήσω για ταξίδι ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.

Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές στον τομέα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.hellenicpolice.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.