Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: "«Τε-λειώ-σα-τε», βροντοφώναξε ο Α. Τσίπρας και ο κόσμος χτες στο Σύνταγμα"

Υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
"Όσο διφορούμενη και αν θεωρείται η απόφαση του ΣτΕ ένα είναι το σίγουρο: υποχρεώνει την Κυβέρνηση και τους κ.κ Σαμαρά, Στουρνάρα και Κεδίκογλου να οπισθοχωρήσουν. Υποχρεώνει να εκπέμψουν ξανά οι δημόσιες ραδιοσυχνότητες οι οποίες «φιμώθηκαν» πραξικοπηματικά πριν από μία εβδομάδα. Αυτό και μόνο συνιστά μια καταφανή ήττα του Πρωθυπουργού και των ακροδεξιάς έμπνευσης πρακτικών της Κυβέρνησής του. Το τι θα γίνει τελικά, είναι στο χέρι (ούτως ή άλλως πάντα ήταν) των εργαζομένων στην ΕΡΤ και όλων των άλλων πολιτών που βρίσκονται στο πλευρό τους.

Έχει περάσει σχεδόν ένα ολόκληρο 24ωρο από την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ που διατάσσει άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αλλά η Κυβέρνηση δεν έχει προβεί ακόμη στην εφαρμογή της. Η παράνομη αυτή στάση της Κυβέρνησης δηλώνει με ολοφάνερο τρόπο την αμηχανία και την τεράστια δυσκολία στην οποία βρίσκεται η Κυβέρνηση Σαμαρά. 

Επίσης, εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους έσπευσαν να υπερασπιστούν την απαράδεκτη αυτή απόφαση του Πρωθυπουργού, ισχυριζόμενοι ότι συνιστά «εξυγίανση» και μεταφράζοντας τις 2656 απολύσεις ως «αναγκαία μεταρρύθμιση»! Τέτοια ήταν και η «υποστήριξη» που έσπευσε να παράσχει και ο κ. Γεωργαντάς στον αρχηγό του! Εξυγίανση όμως ενός διεφθαρμένου τοπίου δεν μπορούν να εγγυηθούν οι πολιτικοί που το δημιούργησαν!

Το μήνυμα λοιπόν προς την τρόικα εσωτερικού είναι σαφές : πρακτικές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δεν είναι εύκολα «εύπεπτες», με τον λαό και την Αριστερά στις επάλξεις. Δεν έχουν θέση και δεν πρέπει να έχουν θέση σε μια δημοκρατία. «Τε-λειώ-σα-τε», όπως βροντοφώναξε ο Α. Τσίπρας και ο συγκεντρωμένος κόσμος χτες στο Σύνταγμα. 

Το δε μήνυμα προς την εξωτερική τρόικα ήταν επίσης σαφές : «Κανείς εντολοδόχος-υποτακτικός Πρωθυπουργός, δεν μπορεί να σας εγγυηθεί τα αντιλαϊκά σας σχέδια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ συνεχίζει τον αγώνα για δημοκρατία, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, μαζί με το λαό και θα νικήσει! Θα τα καταφέρουμε με σύμμαχο τις πιο ζωντανές, τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και θα ανάψουμε την σπίθα για προοδευτικές, φιλολαϊκές εξελίξεις σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο.

Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει όλοι ενωμένοι να συστρατευθούμε ενάντια σε τέτοιες πραξικοπηματικές πρακτικές και να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας! Είναι στο χέρι μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.