Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Εκδηλώσεις εορτασμού 100ης επετείου από την απελευθέρωση του Κιλκίς

Με τη δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα, αλλά και τη συμμετοχή σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και προσκεκλημένων από όλη την χώρα, θα εορταστεί φέτος η 100η επέτειος (21Ιουνίου 2013) από την ιστορική Μάχη Κιλκίς-Λαχανά και την απελευθέρωση της πόλης. 
Ειδικότερα στην πόλη του Κιλκίς θα βρίσκονται για το κορυφαίο γεγονός της επετείου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Αντιστράτηγος κ. Τσέλιος Αθανάσιος, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Μιχαήλ Κωσταράκος, ενώ εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα είναι ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. Επίσης, θα παρευρίσκονται και προσκεκλημένοι Δήμαρχοι περιοχών που είχαν ενεργό συμμετοχή στην ηρωική Μάχη του Κιλκίς-Λαχανά.
Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Τρίτη 18 Ιουνίου 201319:00 Υποδοχή της παλαιφάτου και ιστορικής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, από την Ιερά Μονή της Καστανιάς Ημαθίας.
Πλατεία Ειρήνης

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 09:00 Έναρξη Ιστορικού Συνεδρίου Κιλκίς: «Η μάχη του Κιλκίς και ο Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος».
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 13:00-15:00 Συμπεράσματα- Στρογγυλή τράπεζα-Κλείσιμο συνεδρίου
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς

18:30 Υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.
Ανακήρυξη του Μακαριωτάτου σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Κιλκίς. Δοξολογία-Δέηση. Προσφώνηση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και αντιφώνηση Μακαριωτάτου.
Ι. Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

21:00 Συναυλία στρατιωτικών φιλαρμονικών με επετειακό πρόγραμμα εμβατηρίων εποχής. Συμμετέχουν τμήματα Στρατιωτικής Μουσικής του Β΄ και Γ΄ Σώματος Στρατού.
Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Ταγματάρχης Μουσικού κ. Ιωάννης Στάμος.
Πλατεία Ειρήνης

Παρασκευή 21η Ιουνίου 2013 07:00 Η φιλαρμονική του Δήμου Κιλκίς θα παιανίσει τον εωθινό.

08:00 Προσομοίωση της εισόδου των τμημάτων του Ελληνικού Στρατού στην πόλη του Κιλκίς κατά την απελευθέρωση από το ίδιο δρομολόγιο (Γ. Καπέτα-ύψος Αστυνομίας, Δημαρχείο, 21η Ιουνίου, ΛΑΦ, Νοσοκομείο), με τη συμμετοχή εφίππων και διμοιρίας παραδοσιακών στολών. 

09:00 Επίσημη έπαρση σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς και χαιρετιστήριες βολές (21 κανονιοβολισμοί από το Λόφο Αγίου Γεωργίου).

10:15π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

10:30: Εκφώνηση πανηγυρικού από τον Αναπληρωτή Καθηγητή ΑΠΘ κ. Σπυρίδωνα Σφέτα. 

11:00 Τελετή στο Ηρώο μάχης Κιλκίς, ως εξής: Επιμνημόσυνη δέηση. Προσκλητήριο νεκρών. Κατάθεση στεφανιών. Τήρηση σιγής ενός λεπτού. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Ξενάγηση στο πολεμικό μουσείο.

12:15 Ενισχυμένη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων. 

13:00-15:00 Έκθεση ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων (Πλατεία Ειρήνης). 

21:00 Συναυλία “Θεσσαλονίκης-Κιλκισίου Ελευθέρια” με το παραδοσιακό συγκρότημα “Δοξαστικό της Ρωμιοσύνης” και προεξάρχοντα τον λαογράφο ερευνητή Δημήτρη Αδάμοπουλο και πρωτοτραγουδιστή τον Δρόσο Κουτσοκώστα.
Πλατεία Ειρήνης.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013
10:30 Εκδήλωση προς τιμή του συνταγματάρχη Αντώνιου Καμπάνη.
Ηρώο Καμπάνη (Δημοτικό Σχολείο Καμπάνη)

10- 25 Ιουνίου 2013 Έκθεση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, “Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας” Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13.
2ος όροφος ΛΑΦ Κιλκίς. Ώρες λειτουργίας: 09:00 - 13:00 και 19:00 – 21:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.