Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

«21η Ιουνίου 2013: Ορόσημο αυτογνωσίας και εξωστρέφειας»



Γράφει ο Παύλος Πασσαλίδης
Η 21η Ιουνίου είναι ημέρα δόξας για την ελληνική Ιστορία και ημερομηνία σταθμός στην πορεία του έθνους μας, αφού με την νικηφόρα έκβαση της μάχης του Κιλκίς ενσωματώθηκαν οριστικά στον εθνικό κορμό της Ελλάδας η Ήπειρος, η Μακεδονία, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η Κρήτη.

Αποτελεί ευλογία, τιμή, αλλά και ευθύνη για όλους εμάς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζήσαμε εδώ και συμμετείχαμε ο καθένας με τον τρόπο του στην εξέλιξη της πόλης μας.

Τα ομοιόμορφα μονώροφα σπίτια, οι αυλές, τα νερά και τα πηγάδια, το ζωοπάζαρο, ο «Φόρος» και άλλα αναρίθμητα, αντικαταστάθηκαν από σύγχρονες υποδομές, υλικές και άυλες.

Ζήσαμε ασύλληπτες αλλαγές για τα δεδομένα των νεανικών μας χρόνων. Αντιλαμβανόμαστε όμως επαρκώς και τα δεδομένα και προοπτικές της σύγχρονης εποχής, αλλά και τις ευθύνες, ατομικές και συλλογικές.

Γι’ αυτό η 21η Ιουνίου 2013 αποτελεί για εμάς ορόσημο αυτογνωσίας και εξωστρέφειας. Η ενότητα πάνω απ’ όλα και η συλλογικότητα αποτελούν μονόδρομο για την επιβίωση της περιοχής μας.

Έχουμε όλοι ιερό χρέος να μεταλαμπαδεύσουμε προς τους νεότερους όχι μόνο την ιστορική μνήμη, αλλά και να εμπνεύσουμε με την εμπειρία και τη μετάδοση γνώσεων και ορθών πρακτικών ανάταξης και δημιουργίας. Να πραγματοποιήσουν το Κιλκίς που ονειρεύονται, όπου θα εργάζονται και θα ζουν αρμονικά.

Με αίσθημα σεβασμού στη μνήμη των παλικαριών πάνω στα κορμιά των οποίων θεμελιώθηκε η πόλη μας, αλλά και ευθύνη απέναντι στην παρούσα και τις επόμενες γενιές κατασκευάσαμε και αποκαλύπτουμε σήμερα επετειακό έμβλημα με διαχρονική αξία και σημασία. Σ’ αυτό αποτυπώνεται η ιστορία, η κοινωνική σύνθεση, αλλά και η βασική προϋπόθεση για ανάπτυξη και πρόοδο που δεν είναι άλλη από την ενότητα κοινωνίας και στόχων.

Ας αποτελέσει η 21η Ιουνίου εφαλτήριο για μια νέα ελπιδοφόρα εποχή. Από το 2013 στο 2022. Η ενότητα και η πίστη σε κοινούς στόχους είναι το μήνυμα της 21ης Ιουνίου προς όλους, πολίτες και πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.