Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ /ΕΚΜ Κιλκίς

Ο ΣΥΡΙΖΑ /ΕΚΜ Κιλκίς διοργάνωσε τη Δευτέρα 03/06 ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στην πλατεία δημαρχείου Κιλκίς με αφορμή το επικείμενο ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα- κόμματος.
Εισηγητές ήταν η βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και μέλος της Κ.Ε. Ειρήνη Αγαθοπούλου και το μέλος της Κ.Ε. Μίλτος Οικονόμου. Τη συζήτηση συντόνισε ο Λάζαρος Λαζαρίδης Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς και μέλος της Κ.Ε.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου παρουσίασε τμήμα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ενόψει του συνεδρίου, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του φορέα μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012. Ανέφερε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σχετικά με τις προεκλογικές του θέσεις σε καίρια ζητήματα, οι οποίες διατηρούνται αναλλοίωτες, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης και των ΜΜΕ να τις διαστρεβλώσουν και να τις παρουσιάσουν αναδιπλωμένες. 

Η βουλευτής έκανε ξεκάθαρο ότι: «Επιβάλλεται η συμμετοχή όλων μας, αφού η εποχή των αναθέσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί.Δε ζητήσαμε ούτε μια φορά από τον ελληνικό λαό την «ανάθεση» της διακυβέρνησης του γιατί είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι εκείνοι που αναθέτουν μετατρέπονται σε παθητικούς δέκτες μιας πολιτικής που εναντιώνεται στα συμφέροντά και στις επιθυμίες τους, ενώ εκείνοι που αναλαμβάνουν την ευθύνη μιας τέτοιας ανάθεσης μεταλλάσσονται και διαφθείρονται».

Από την πλευρά του ο Μίλτος Οικονόμου έκανε ένα σύντομο σχολιασμό στην επίσκεψη Βενιζέλου στο Κιλκίς μια μέρα νωρίτερα, τονίζοντας ότι είναι κωμικοτραγικός ο συνταγματολόγος που καταπατά καθημερινά το Σύνταγμα, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε το όραμα του σοσιαλισμού μέσα από την πορεία, τις δεσμεύσεις και τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τον κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση που αφορούσαν ποικίλα θέματα, όπως τους τρόπους επαναφοράς των ΔΕΚΟ υπό δημόσιο έλεγχο, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην πρόσφατη απεργία- επιστράτευση των καθηγητών, το μέτωπο των λαών του Νότου, το ρατσισμό, τη μετανάστευση, την ουσιαστική συμμετοχική δημοκρατία, τις σχέσεις με την ευρωζώνη, τη νομισματική πολιτική της χώρας με κυβέρνηση αριστεράς.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τη Δευτέρα 10/06 που θα πραγματοποιηθεί προσυνεδριακός διάλογος στο χώρο συναντήσεων στην Κ. Γαβριηλίδη 8 στον 3ο όροφο. Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καλούνται για να κάνουμε πράξη την κεντρική επιδίωξη μας «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ».

1 σχόλιο:

  1. ρε σι πότε θα αρχίσεις να κάνεις ρεπορτάζ και όχι απλά να δημοσιεύεις ΔΤ; Ότι σου στέλνουν το αναρτάς ενώ δεν υπάρχεις πουθενά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.