Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Εξαπάτησε πολίτες του Κιλκίς

- Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών στο Κιλκίς
- Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού
- Ο δράστης εξαπατώντας πολίτες κατάφερε να τους αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των (795) ευρώ

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς δύο περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών που έλαβαν χώρα 11 και 12.05.2013 στην πόλη του Κιλκίς.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού για απάτες, ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος:

· την 11.05.2013, αφού παρουσιάστηκε σε έναν 51χρονο και του συστήθηκε ως συνεργάτης του γαμπρού του, με το πρόσχημα δήθεν οφειλής του γαμπρού του, απέσπασε από τον 51χρονο το χρηματικό ποσό των (355) ευρώ.

· την 11 και την 12.05.2013, με το πρόσχημα ότι χρειαζόταν δανεικά χρήματα για βλάβη της κλειδαριάς του αυτοκινήτου του, απέσπασε από έναν 24χρονο συνολικά το χρηματικό ποσό των (440) ευρώ.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο 33χρονος ενέχεται σε εξαπατήσεις και άλλων πολιτών στο παρελθόν σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Άρτας.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προαναφερόμενου θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Με αφορμή το προηγούμενο περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας κρίνει σκόπιμο να υπενθυμίσει μερικές απλές, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για υπερήλικες:

· Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.

· Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.

· Μη τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.

· Μη πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.

· Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.