Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

"Ας αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά μέρος την επαναστατική γυμναστική"

Υπογράφει η οργάνωση Κιλκίς της ΚΝΕ
"Με αφορμή την «συμπαράσταση» από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς και της βουλευτή του κόμματος Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την προκλητική προσαγωγή τριών μελών της ΚΝΕ για ανάρτηση πανό, κρίνουμε απαραίτητο να σχολιάσουμε κάποιες πτυχές. 
Στην καταγγελία της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Προσπαθούν καθημερινά να τρομάξουν όσους αγωνίζονται κατά της πολιτικής των μνημονίων, που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση και οδηγεί στην ανεργία, την φτώχεια και τις αυτοκτονίες έναν ολόκληρο λαό.»

Απαντάμε:
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν αγωνιζόμαστε γενικά και αόριστα ενάντια στην πολιτική των Μνημονίων και την Κυβέρνηση, αλλά ενάντια στο σύστημα που γεννά αυτές τις πολιτικές. Ενάντια στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και προτείνει μια άλλη εξουσία την εργατική-λαϊκή. 

Το διαφορετικό μείγμα διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος που ο ΣΥΡΙΖΑ με επαναστατικές κορώνες προσπαθεί να ντύσει ως φιλολαϊκό, στην ουσία του καμία διαφορά δεν έχει από την πολιτική που σήμερα εφάρμοζε η κυβέρνηση και η δορυφόροι της. 

Οι άσπονδοι φίλοι του λαού, που στα σωματεία και τις ομοσπονδίες πάνε χέρι-χέρι με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υπονομεύουν αγώνες και απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως και την τελευταία της 20ης Φλεβάρη, που υπογράφουν μειώσεις μισθών, και έχουν εξαπολύσει τον πιο βρώμικο πόλεμο ενάντια στο ΚΚΕ με λασπολογία και ψέματα που θα αναγνώριζε και τυφλός, φυσικά πάντα με αγωνιστικό προφίλ, σήμερα έρχονται και προσπαθούν να θολώσουν τα νερά.

Το πρόβλημα δεν είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το σύστημα, ή τα μνημόνια αλλά αυτά είναι αποτελέσματα της εξουσίας που προς το παρών την κατέχουν τα μονοπώλια, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και μέσα από την λυκοσυμμαχία τους την ΕΕ, κάτι το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν λέει στον λαό αλλά αντίθετα υποστηρίζει ενεργά.

Ας αφήσει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ κατά μέρος την επαναστατική γυμναστική. Η προσπάθεια παραπλάνησης της εργατικής τάξης , του λαού και της νεολαίας με τα ψευτοδιλήμματα κεντροαριστερά και κεντροδεξιά, με τα περί αριστερής διαχείρισης της κρίσης και κυβέρνησης της αριστεράς, στην ουσία τους έχουν στόχο να εγκλωβίσουν και να ενσωματώσουν τον λαό και την νεολαία στο να επιλέγει τον δήμιο της. Το πραγματικό δίλημμα είναι ένα το «ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδώ και καιρό διαλέξει το πρώτο.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος καλεί κάθε νέο και νέα, κάθε εργάτη, μικρό ΕΒΕ, αγρότη και άνεργο, να οργανωθεί στον χώρο δουλειάς του δίπλα στις ταξικές δυνάμεις, να παλέψει ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου που γεννά αυτήν την λαομίσητη πολιτική, που γεννά την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, την καταστολή, να μην κατεβάσει το κεφάλι και να αγωνιστεί για μια άλλη κοινωνία σε μια άλλη εξουσία, αυτήν των πραγματικών παραγωγών του πλούτου, να αγωνιστεί για την μοναδική φιλολαϊκή λύση, την εργατική λαϊκή εξουσία και την κατάργηση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ "

2 σχόλια:

  1. Εντάξει λοιπόν...διαλέξτε για άλλη μια φορά τον "μοναχικό" σας δρόμο....Εξάλλου βλέπουμε καθημερινά το πόσο "αποδίδει"....Κάντε πριβέ πορείες και απεργίες...Συρικνώστε κι άλλο το εργατικό κίνημα εκει στο κκε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.