Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Για τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών το ΚΚΕ λέει..

"Άλλη μια φορά σταματάει η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Ο εμπαιγμός συνεχίζεται, αφού, παρά τα μεγάλα λόγια της περιφέρειας και της κυβέρνησης για οριστική επίλυση του προβλήματος τίποτα δεν έγινε. 
Η κατάσταση είναι σοβαρή. Οι εργαζόμενοι καλούνται να βάλουν ξανά το χέρι στη τσέπη και για την μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία. Ακόμα, με την κατάργηση και συγχώνευση σχολείων που προώθησε η κυβέρνηση, υπάρχουν πολλά χωριά με μαθητές που απέχουν πολλά χιλιόμετρα από το σχολείο και με το σταμάτημα της μεταφοράς δυσκολεύονται αυτά τα παιδιά στη παρακολούθηση των μαθημάτων τους. 

Τα προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών σχετίζονται τόσο με το πέρασμα της αρμοδιότητας αυτής στους ΟΤΑ, χωρίς όμως την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Συνδέονται άμεσα με την εφαρμογή της αυτόνομης, ανταγωνιστικής σχολικής μονάδας, του "νέου" σχολείου της αγοράς που σημαντικό μέρος των λειτουργιών του θα εναπόκειται στην ευθύνη της "τοπικής κοινωνίας".

Ζητούμε την άμεση χρηματοδότηση με ευθύνη της κυβέρνησης για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, τόσο στην πόλη, όσο και σε χωριά.

Ουσιαστική λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα, απαιτεί ο αγώνας για μια λαϊκή δημόσια και δωρεάν παιδεία, χωρίς επιχειρηματική δράση μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα συγκρούεται με την πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΝΔ-ΔΗΜΑΡ και ΕΕ για την παιδεία, αλλά και με τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας για το εκπαιδευτικό σύστημα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου