Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ψωμιάδης: 15μηνη φυλάκιση με αναστολή για τη λίμνη Κορώνεια

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος και απιστία κρίθηκε το μεσημέρι ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης και έκπτωτος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης για τη ρύπανση στη λίμνη Κορώνεια. Για το λόγο αυτό το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή.
Αντίθετα, το δικαστήριο αθώωσε την τέως πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Ν. Αηδονά, και άλλον έναν τέως νομαρχιακό υπάλληλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Ψωμιάδης κατηγορείται πως δεν συγκρότησε τα προβλεπόμενα από το νόμο κλιμάκια, για τον έλεγχο, την τήρηση και την επιβολή κυρώσεων, σε ιδιοκτήτες βιομηχανιών και άλλων μονάδων, που ρυπαίνουν τη λίμνη, ενώ φέρεται ότι καθυστέρησε τον επανέλεγχο των βιομηχανιών αυτών.

Επίσης, ότι καθυστέρησε και την επιβολή προστίμων, που εισηγήθηκαν οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος, μετά τη διενέργεια των ελέγχων στις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ προέβη αυθαίρετα και σε μείωση του ύψους των προστίμων κατά 24.660 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ψωμιάδης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο, χωρίς να σχολιάσει δημόσια την καταδίκη του, ενώ όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.


http://www.aftodioikisi.gr

2 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ .... Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΑΠΕΣ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΙΣ ΡΙΧΝΑΝΕ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΚΟΙ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο πανικας θα μπει και αυτο στην φυλακη αλλα οσους εβαλαν ηταν απο την μακεδονια αλλου δεν εχει απατεωνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.