Το Επιμελητήριο Κιλκίς και ο Σύλλογος Εστιάσεως & Αναψυχής Ν. Κιλκίς, σε συνεργασία με πιστοποιημένα ΚΕΚ του Νομού, πρόκειται να διοργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού των επιχειρήσεων, αποσκοπεί στην διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή και εμπορία ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή, μέσω της αποτελεσματικής και κατάλληλης κατάρτισης του προσωπικού των επιχειρήσεων.
Προς ενημέρωση των επιχειρήσεων – μελών, διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι βάσει νόμου (Ε.Κ. 852/2004, ΥΑ 14708/2007, ΥΑ 96967/2012) υποχρεωτική για όλους επιχειρηματίες και προσωπικό που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που παράγουν/ μεταποιούν/ εμπορεύονται/ διακινούν/ αποθηκεύουν τρόφιμα. Αρμόδιος Φορέας για την τήρηση της νομοθεσίας και τη διεξαγωγή ελέγχων είναι ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) ο οποίος έχει την ευθύνη για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υλοποίησης της εκπαίδευσης αυτής, καθώς και για την έκδοση των επίσημων Πιστοποιητικών.
Έπειτα από σχετική ενημέρωση από το ΕΦΕΤ, καλούνται οι επιχειρηματίες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να λάβει τη συγκεκριμένη εκπαίδευση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε σχέση με την επιλογή του εκπαιδευτικού φορέα, καθώς έχουν διαπιστωθεί κρούσματα εταιριών που διοργανώνουν παρόμοια σεμινάρια χωρίς την έγκριση του Ε.Φ.Ε.Τ., άρα και χωρίς τη δυνατότητα παροχής επίσημου και έγκυρου πιστοποιητικού εκπαίδευσης.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, παρακαλούνται να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Κιλκίς, Στενημάχου 2, τηλ. 23410 24580, 81 ή στο Σύλλογο Εστιάσεως & Αναψυχής Ν. Κιλκίς τηλ. 6946180302.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού των επιχειρήσεων, αποσκοπεί στην διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή και εμπορία ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή, μέσω της αποτελεσματικής και κατάλληλης κατάρτισης του προσωπικού των επιχειρήσεων.
Προς ενημέρωση των επιχειρήσεων – μελών, διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι βάσει νόμου (Ε.Κ. 852/2004, ΥΑ 14708/2007, ΥΑ 96967/2012) υποχρεωτική για όλους επιχειρηματίες και προσωπικό που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που παράγουν/ μεταποιούν/ εμπορεύονται/ διακινούν/ αποθηκεύουν τρόφιμα. Αρμόδιος Φορέας για την τήρηση της νομοθεσίας και τη διεξαγωγή ελέγχων είναι ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) ο οποίος έχει την ευθύνη για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υλοποίησης της εκπαίδευσης αυτής, καθώς και για την έκδοση των επίσημων Πιστοποιητικών.
Έπειτα από σχετική ενημέρωση από το ΕΦΕΤ, καλούνται οι επιχειρηματίες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να λάβει τη συγκεκριμένη εκπαίδευση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε σχέση με την επιλογή του εκπαιδευτικού φορέα, καθώς έχουν διαπιστωθεί κρούσματα εταιριών που διοργανώνουν παρόμοια σεμινάρια χωρίς την έγκριση του Ε.Φ.Ε.Τ., άρα και χωρίς τη δυνατότητα παροχής επίσημου και έγκυρου πιστοποιητικού εκπαίδευσης.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, παρακαλούνται να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Κιλκίς, Στενημάχου 2, τηλ. 23410 24580, 81 ή στο Σύλλογο Εστιάσεως & Αναψυχής Ν. Κιλκίς τηλ. 6946180302.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.