Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Αίτημα Παραστατίδη για την "Περικοπή συντάξεων ανασφαλίστων Ομογενών"

Ο Βουλευτής Θ. Παραστατίδης μαζί με άλλους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ανέλαβαν πρωτοβουλία υποβάλλοντας αίτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα περικοπών των συντάξεων κατηγορίας υπερηλίκων ανασφάλιστων, που αφορά τους χιλιάδες ομογενείς παλιννοστούντες Ποντιακής καταγωγής. 

Η κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά την περικοπή των συντάξεων αυτών για όσους δεν βρίσκονται στην Ελλάδα πάνω από 20 χρόνια διαμονής χωρίς να έχει λάβει υπόψιν πως την κατώτερη αυτή σύνταξη την παραχώρησε το ίδιο το Κράτος για την στοιχειώδη επιβίωση αυτών των ανθρώπων.

Εξάλλου την σύνταξη αυτή την λαμβάνουν και όσοι Έλληνες Πολίτες δεν είναι ασφαλισμένοι σε ασφαλιστικά ταμεία και δεν έχουν κανένα εισόδημα όπως αποδεικνύεται από την φορολογική τους δήλωση.

Επιπροσθέτως, υπήρξε και κατ’ ιδίαν συνάντηση του Βουλευτή με τον αρμόδιο Υπουργό κο. Βρούτση εντός της Βουλής και του επεσήμανε ότι αυτή η διαδικασία είναι προς λάθος κατεύθυνση και του ζήτησε να αποσύρει την τροπολογία αυτή.
Φάνηκε να δείχνει κατανόηση και επεσήμανε πως θα προσπαθήσει να το αντιμετωπίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.