Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

"Με την ευκαιρία της 6ης Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (15-23 Μαρτίου 2013) και με την ιδιότητα των μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, χαιρετίζουμε τις πανελλαδικές δράσεις της διοργάνωσης. Κάθε πρωτοβουλία που συντείνει στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, γίνεται απαραίτητη σε μια Ελλάδα που η εγκληματική αδιαφορία κράτους και Πολιτείας απέναντι στις συστηματικές ανθρωποθυσίες που συντελούνται στους δρόμους της χώρας, αποτυπώνεται και στις πρωτιές που καταλαμβάνουμε στους σχετικούς πίνακες που δημοσιεύει η Ε.Ε. τα τελευταία χρόνια.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ η δυνατότητα μετακίνησης (και μάλιστα ασφαλούς) αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα του πολίτη και η αρχή αυτή πρέπει να αναγνωριστεί ως τέτοια από κάθε παράγοντα που εμπλέκεται στο θέμα. 

 Η αυτοκινητοκεντρική αντίληψη που εκφράστηκε από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, αντιλαμβάνεται την ασφάλεια σαν υποδεέστερο θέμα και το τροχαίο δυστύχημα σαν προσωπικό ρίσκο του καθενός ή σαν «ατύχημα», παρά την κατάθεση εμπεριστατωμένων προτάσεων από επιστημονικούς φορείς, εμπειρογνώμονες, συλλόγους θυμάτων κ.α. Η δε κρίση και οι μνημονιακές πολιτικές επιδεινώνουν καθημερινά όλους τους παράγοντες που συντελούν στα τροχαία εγκλήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ επεξεργάζεται στα αντίστοιχα τμήματα και κοινοβουλευτικές επιτροπές του, λύσεις και πολιτικές στην κατεύθυνση αλλαγής του αξιακού περιεχομένου πολιτικών και δράσεων, της δημοκρατίας και της διαφάνειας σε όλες τις σχετικές διαδικασίες, την εντατικοποίηση του ελέγχου σε όλα τα επίπεδα και τέλος της ουσιαστικής πρόληψης. 

Σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μια συνολική πρόταση για την εκ βάθρων αναμόρφωση των πολιτικών οδικής ασφάλειας για κάθε τομέα που την επηρεάζει. Με την πρόταση αυτή θα προχωρήσουμε συγκροτημένα σε διαβούλευση με κάθε φορέα -κρατικό ή μη- προκειμένου να συνδιαμορφωθεί, να έρθει σε μορφή νομοσχεδίου στη Βουλή και να γίνει καθολικό αίτημα της κοινωνίας που σήμερα πλήττεται βάναυσα από το πρόβλημα."

Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
Ειρήνη Αγαθοπούλου
Θοδωρής Δρίτσας
Ανδρέας Ξανθός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.