Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση Χαρακόπουλου με κτηνοτρόφους

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέα κ. Μόσχος Κορασίδης, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων Υποδομών κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος και στελέχη του ΥπΑΑΤ. Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν τα προβλήματα των Ελλήνων κτηνοτρόφων. 

Ο κ. Χαρακόπουλος σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:
«Είχαμε μια γόνιμη συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων για τα προβλήματα που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κόσμο με πρώτο και κύριο το πρόβλημα της ρευστότητας. Με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενεργοποιείται ο κανονισμός de minimis, ο οποίος επιτρέπει κρατικές ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους για να αντιμετωπίσουν το οξυμένο πρόβλημα του κόστους των ζωοτροφών, που φέτος είναι πάρα πολύ μεγάλο διεθνώς. 

Συζητάμε με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων σκέψεις και προτάσεις για το πως μπορούν να κατανεμηθούν οι ενισχύσεις αυτές πιο δίκαια στους αιγοπροβατοτρόφους και τους αγελαδοτρόφους των ορεινών μειονεκτικών περιοχών. Ήδη έχουν καταβληθεί οι ενισχύσεις αυτές στους αγελαδοτρόφους και τους αιγοπροβατοτρόφους των πεδινών περιοχών. 

Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και συζήτηση πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Δε λύνονται με κλειστούς δρόμους. Το 2013 είναι μια δύσκολη χρονιά δοκιμασίας για όλους, και για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Είναι μια χρονιά υπομονής. Στα τέλη αυτής της χρονιάς θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας που θα επιτρέψουν και σε εμάς να έχουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.