Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση δήμου Κιλκίς για την πρόληψη εξάπλωσης της λύσσας

Από την Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και υπό την καθοδήγηση του Εντεταλμένου Συμβούλου του Δημάρχου Κιλκίς κου Τσαντάκη Δημήτριου, δυνάμει μιας σειράς σχετικών ανακοινώσεων από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΛΥΣΣΑΣ σειρά μέτρων, προς την αποφυγή εξάπλωσης της λύσσας για την αντιμετώπιση εστιών θετικών σε κρούσμα της εν λόγω ζωοανθρωπονόσσου ώστε να αποδοθεί η ιδιαίτερη προσοχή όλων των κατοίκων του Δήμου Κιλκίς για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος επιτήρησης της λύσσας ειδικά εφέτος που όλη η υφήλιος κοιτάζει προς τη χώρα μας και συνίσταται η μη επιβάρυνση της τουριστικής οικονομίας από λάθος χειρισμούς:

1. Την τοποθέτηση ευδιάκριτων προειδοποιητικών πινακίδων με κατάλληλη σήμανση σε εμφανή σημεία στις οδούς εισόδου Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

2. Την απαγόρευση μετακίνησης, ελεύθερης διακίνησης και αγοραπωλησίας ευπαθών ειδών ζώων στην περιοχή - εστία της λύσσας. Κατά παρέκκλιση, τα παραγωγικά ζώα θα μπορούν να μετακινηθούν μετά από κλινική εξέταση από κτηνίατρο της Κτηνιατρικής υπηρεσίας Π.Ε. Κιλκίς και χορήγησης βεβαίωσης μη εμφάνισης συμπτωμάτων λύσσας και ότι δεν υπάρχει ιστορικό επαφής με λυσσύποπτα ή θετικώς νοσούντα ζώα (αρ.πρωτ. 4057/108512/22.10.2012 έγγραφο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

3. Τη θανάτωση ευπαθών ζώων που δαγκώθηκαν ή ήρθαν σε άμεση επαφή με εκκρίσεις νοσούντα ζώου μετ' αποζημιώσεως των ιδιοκτητών.

4. Την απολύμανση του χώρου θανάτωσης ή θανάτου των νοσούντων ζώων και αποτέφρωση όλων των αντικειμένων που θα μπορούσαν να έχουν έρθει σε επαφή με αυτά τα ζώα.

5. Την ασφαλή διάθεση των κουφαριών ζώων σε εγκεκριμένη μονάδα επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων.

6. Την εφαρμογή άρθρου 9 Συνθήκης της Βέρνης (Ν 1335/1983) για τη ρύθμιση υπερπληθυσμού των ειδών – στόχων της άγριας πανίδας και κυρίως της αλεπούς, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

7. Την απομάκρυνση της μολυσμένης κόπρου και στρώμνης.

8. Την ενίσχυση της επαγρύπνησης των κτηνιατρικών και δασικών υπηρεσιών στις παραμεθόριες περιοχές και την ενεργοποίηση των συνεργείων δίωξης.

9. Την επιβεβαίωση του αντιλυσσικού εμβολιασμού των ποιμενικών και κυνηγετικών σκύλων.

10. Την ενημέρωση των ιδιωτών κτηνιάτρων της περιοχής να κοινοποιούν άμεσα τις οικίες κτηνιατρικές αρχές για κάθε λυσσύποπτο ζώο κατά την άσκηση έργου των.

11. Την ενημέρωση των υπεύθυνων των Φιλοζωικών σωματείων.

12. Την ενημέρωση των εκπροσώπων των τοπικών κυνηγετικών οργάνων (Κ.Ο.ΜΑ.Θ)

13. Την επαγρύπνηση των υγειονομικών αρχών για τον προληπτικό εμβολιασμό (προμήθεια εμβολίων και ορών) κατά της λύσσας σε άτομα υψηλού κινδύνου ήτοι οι εργαζόμενοι κοντά σε ενδημικές περιοχές (κτηνίατροι, βοηθοί, υπάλληλοι καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δασικοί υπάλληλοι, σπηλαιολόγοι κτλ) που ασχολούνται με άγρια ζώα.

14. Τον προληπτικό εμβολιασμό όλων των δεσποζόμενων (με ευθύνη των ιδιοκτητών) και αδέσποτων (με ευθύνη των Δήμων) σκύλων και γατών άνω των 3ων μηνών.

15. Τον έλεγχο των μετακινήσεων των ζώων συντροφιάς.

16. Την αυστηρή διενέργεια ελέγχων των εισαγόμενων από τις γειτονικές χώρες σκύλων και γατών.

1 σχόλιο:

  1. ρυτυχώς που έχουμε τον Μισόπουλο και ασχολείται με το θέμα, αλλιώς καλό ύπνο κύριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.