Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Τα " Omorfa Taxidia" στην πληγωμένη από τις πυρκαγιές Ουρανούπολη


Είναι ωραίο να έχεις φίλους. Και ειδικά όταν είναι δίπλα σου και σε συμπαραστέκονται στα δύσκολα.. Τα "Omorfa Taxidia" βρέθηκαν στην Ουρανούπολη, (ημέρα Παρασκευή όπου η φωτιά δεν είχε σβήσει, αλλά ήταν υπό μερικό έλεγχο) και είδαν μια συγκινητική εικόνα. Μια πολυμελής ομάδα Σέρβων πυροσβεστών με πυροσβεστικά οχήματα, τζιπάκια, βαν, και εξοπλισμό "μπήκαν" στο Άγιον Όρος για να βοηθήσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους, αλλά κυρίως να προστατέψουν το Σέρβικο μοναστήρι της Μονής Χιλανδαρίου.
Ήρθαν μάλλον με ανωτέρα κυβερνητική εντολή της χώρας τους, για να διασώσουν αν χρειαστεί, την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους, τα κειμήλια, την θρησκεία και τα πιστεύω τους. Μέσα στη θλίψη από την πύρινη καταστροφή και τα αποκαϊδια, είδαμε ότι η συνεργασία, η φιλία, ο αλληλοσεβασμός των γειτόνων, μόνο κοινό καλό μπορούν φέρουν.. Και εμείς στείλαμε κάποτε βοήθεια στη χώρα τους, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, την Τουρκία, ή τα Σκόπια. Να μαλώνεις και να γκρινιάζεις συνέχεια είναι το εύκολο. Το να χτίζεις γέφυρες επικοινωνίας είναι που θέλει δουλειά... Πάντως όπως είδαμε και από κοντά, η φωτιά έφτασε σχεδόν έξω από τα πρώτα σπίτια. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη έκαναν συνεχώς ρίψεις, πολλοί πυροσβέστες παντού, ο Ελληνικός Στρατός παρών με προσωπικό ( μάλλον εκπαιδευμένο για τέτοιες καταστάσεις αφού φορούσαν ειδικές στολές), αλλά και οχήματα. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος φαινόταν ήρεμος. Τα πλοιάρια που έκαναν τις μίνι κρουαζιέρες ήταν γεμάτα από κόσμο, χωρίς να φαίνεται ο προβληματισμός στα μάτια των τουριστών. Η υπεύθυνη μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, μας είπε ότι από την αρχή η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, οι τουρίστες δεν εξέφρασαν παράπονα, φόβο ή πανικό για την κατάσταση. Άμεσα επίσης έγινε για προληπτικούς λόγους, η εκκένωση δύο μικρών ξενοδοχείων που είναι χτισμένα από την πλευρά του Αγίου Όρους. Οι πελάτες φιλοξενήθηκαν στο εν λόγω μεγάλο ξενοδοχείο. Λάθη και παραλείψεις γινόταν παλαιότερα, γίνονται σήμερα και θα γίνονται στο μέλλον. Η κριτική είναι εύκολη, όταν είσαι έξω από το χορό της...φωτιάς... Η πατρίδα μας δεν είναι μόνο τεμπέληδες, κλέφτες και λαμόγια, όπως κάποιοι συντονισμένα και επαναλαμβανόμενα θέλουν να μας πείσουν. Έχουμε χιλιάδες παλληκάρια που αγωνίζονται με ελάχιστα οφέλη, για το καλό αυτού του τόπου. Παλληκάρια που στο παρελθόν έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους. Παλληκάρια που τα είδαμε, άυπνα, κουρασμένα, λερωμένα. Πιλότους που υπερβάλουν τον εαυτό τους πολλές φορές, για την επιτυχία της αποστολής τους. Και μόνο από σεβασμό για αυτούς τους αφανείς ήρωες, καλό θα ήταν να μιλάμε και να γκρινιάζουμε λιγότερο. Για την Ελλάδα μας ρε γαμώτο.

Κείμενο-φωτογραφίες Πάνος Γεωργιάδης
Πηγή: omorfa taxidia facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.