Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ

Να προχωρήσει τις διαδικασίες για την πώληση των Ελληνικών Ταχυδρομίων και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) την Παρασκευή. Οι δύο εταιρίες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αποκρατικοποιήσεων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση στο πλαίσιο της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την τρόικα.
«Παρέχεται εξουσιοδότηση στο ΤΑΙΠΕΔ να σχεδιάσει, αποφασίσει και υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των μετοχών ΕΛΤΑ, οι οποίες θα μεταφερθούν στο ταμείο με νεότερη απόφαση της ΔΕΑΑ, προκειμένου να υλοποιηθεί η ως άνω πώληση» ανέφερε η απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών.
Όσον αφορά την πώληση της ΕΛΒΟ, με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής διορίστηκαν ως σύμβουλοι για την πώληση της ΕΛΒΟ, οι Attica Bank και οι KPMG Σύμβουλοι.
Δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.
Την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν προπομπό για το απαράδεκτο ξεπούλημα και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και θα αφήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο» προσθέτει.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου