Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: "Ανακοίνωση για την 38η επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρo "

Τριάντα οχτώ χρόνια μετά την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974, η Κύπρος, μια ευρωπαϊκή χώρα, παραμένει διχοτομημένη με κατεχόμενο το 37% του εδάφους της.
Η επίλυση του κυπριακού πρέπει να προωθηθεί το συντομότερο δυνατό, για να αποτελεί η Κύπρος παράγοντα σταθερότητας απέναντι στις αυξανόμενες εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από την προώθηση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
Λύση ενός ενωμένου κράτους με μια και μόνη κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό διασφαλίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Δυστυχώς η άτεγκτη στάση της Άγκυρας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο. Στάση που αντιφάσκει κατάφωρα με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και τη συμμόρφωσή της με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε από την Κύπρο, το τρέχον εξάμηνο, αποτελεί ευκαιρία για επανατοποθέτηση του κυπριακού στο κέντρο του ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν και η κυπριακή και η ελληνική κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου