Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Το σχόλιο αναγνωστών της ημέρας: " Μη δηλητηριάζετε κι άλλο τα παιδιά"

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών"
Συγχαρητήρια στους 2 ανώνυμους των 3:39 και 7:12 ! Όχι κύριοι/κυρίες για τα χάλια μας δε φταίνε μόνο οι εκπαιδευτικοί! Σαφώς και υπάρχουν σε όλα τα στρώματα κακοί που καταστρέφουν το όραμα και τη δημιουργικότητα (ξέρετε, ιδιαίτερα μαθήματα, κακή συμπεριφορά, αδιάφορος εκπαιδευτικός κλπ), αλλά όχι η ρίζα του κακού είναι και
Α) στην ανυπαρξία πραγματικού ελέγχου και αξιολόγησης με ποινές και Β) στα μυαλά τα δικά σας που βγάζετε άρπα-κόλλα συμπεράσματα. Γιατί;

Γιατί το δικό σας παιδί θα σας ακούει να μας βρίζετε και άρα να μας απαξιώνετε! Όταν όμως θα έρθει το παιδί σας στο σχολείο μας και εμείς θα μιλάμε για αξίες ή στοιχεία ομαδικότητας ή σεβασμού - όποιοι τέλος πάντων από εμας το πράττουν στο βίο τους και εννοούν τα όσα διδάσκουν - τότε το παιδί σας θα είναι καμμένο χαρτί, ήδη, εξαιτίας της δικής σας στάσης ζωής και αντιλήψεων. Ήδη θα μας έχει κατατάξει στη σαβούρα και θα μας κοιτάει με μίσος και αίσθηση ότι το δουλεύουμε. Έτσι θα περάσει τα σχολικά του χρόνια με το να μας λέει μέσα του "μ@λ@κ@ - μ@λ@κισμ@ν@", να σπάει το καλοριφέρ ή το πόμολο της πόρτας, να λέει "εγώ δεν πετάω σκουπίδια", να σπάει τα λιγοστά κλαδιά πράσινου που έχουμε στην αυλή, να νοιάζεται μόνο για το ΔΙΚΟ του βαθμό και την πάρτη του.

Μετά θα βγει στην κοινωνία, που υποτίθεται ότι εσείς με τα σχόλιά σας ενδιαφέρεστε να αλλάξετε, και θα είναι χειρότερος από εσάς. Επιτέλους ας καταλάβουμε ότι η θέση μας δεν είναι μόνο να κατηγορούμε και να βρίζουμε την ασχήμια και την αδικία. Εσείς εκτός από το να μας βρίζετε τι άλλο έχετε προσπαθήσει να κάνετε επ'αυτού; Εκθέσατε ποτέ τον εαυτό σας με μια καταγγελία ή αναφορά ή τέλος πάντων κάτι; Προσφέρατε κάτι θετικό στην κοινωνία του σχολείου; Πήγατε ας πούμε να βάψετε έναν τοίχο;

Όσο για την αμοιβή μας, προσωπικά λέω δόξα το Θεό που παίρνω και ότι παίρνω - ξέρω ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα (και μάλιστα στη δική μου οικογένεια). Θα έπρεπε όμως να ξέρετε ότι εμείς όσο σπουδάζαμε και νοικιάζαμε και αγοράζαμε, οι γονείς μας επένδυσαν αίμα για να το καταφέρουμε. Εμείς επενδύσαμε κόπο και χρόνο όταν άλλοι συνομήλικοι είχανε ζωή με λούφα και φραπέ. Επιπλέον, ορίστε, παρακαλώ, περάστε μια εβδομάδα ολάκερη σε ένα σχολείο με τα δικά σας παιδιά και το τι κάνουν και μετά ελάτε να μας πείτε αν θα καθόσασταν να δουλέψετε με βρισίδια μέσα στα μούτρα σας, με κρύο, με μια τουαλέτα για 30 άτομα, με μηδέν γραφείο, με την απογοήτευση πως ότι κι αν κάνεις οι γονείς δε βοηθούν να πιάσει τόπο - γιατί ξέρουμε τι ακούνε τα παιδιά σας από εσάς στο σπίτι για εμάς.

Σκεφτείτε την προχειρότητα πριν την λανσάρετε έτσι απλόχερα - γυρνάει πίσω σε εμάς όλους μας ! Ήδη τα παιδιά μας/σας έχουν πολλά άσχημα που ασυνείδητα εισπράττουν απο το γενικό κακό που επικρατεί. Μη τα δηλητηριάζετε κι άλλο.

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.