Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς: "Θέλουμε μια πόλη αντάξια του πολιτισμού μας και του ήθους μας, και όχι την πρωτεύουσα της βαρβαρότητας στη Μακεδονία"

Με αιτία τα τελευταία γεγονότα, θεωρούμε υποχρέωσή μας να απαντήσουμε στο Δήμο Κιλκίς και σε όλους αυτούς που δεν γνωρίζουν το έργο μας.
Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος δεν είναι ένας οργανισμός που υποστηρίζεται από υπαλλήλους του Δήμου. Δεν είμαστε υπάλληλοί του και δεν μας πληρώνει κανένας για τις υπηρεσίες μας, αντίθετα εμείς βοηθάμε το Δήμο με το έργο μας. Και σημειώνουμε τί έχει κάνει ο Δήμος για τα αδέσποτα. Έχει αναλάβει μεγάλο μέρος από τις ανάγκες της σίτισής τους, ειδικότερα με την αγορά 65 σακιών με μηνιαίο κόστος 910 ευρώ. Τα υπόλοιπα σακιά τα αγοράζουμε εμείς και κάποια προέρχονται από προσφορές πολιτών του Κιλκίς και μη,που είναι φιλόζωοι. Ο Δήμος επίσης έχει αναλάβει τις στειρώσεις μέσω κονδυλίου που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει επίσης προβεί στη δημιουργία ενός κυνοκομείου. Με τη πολύτιμη βοήθεια του κ. Νικήτα Βασιλειάδη και μελών της Φιλοζωϊκής δημιουργήθηκε ο πρώτος αντίστοιχος χώρος, όταν δεν υπήρχε καμία τέτοια πρόνοια από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Επίσης ο Δήμος Κιλκίς, κατόπιν δικών μας συστάσεων, εγγράφων και παραστάσεων, εξόπλισε το κυνοκομείο με υλικά π.χ σύρματα,λαμαρίνες κτλ. Έπειτα δώσαμε 650 ευρώ σε εργάτες για να φτιάξουν περιφράξεις και σπιτάκια. Πέραν τούτων ο Δήμος παρέχει την αναγκαία σίτιση και προβαίνει στη στείρωση των ζώων από τον κτηνίατρο κ. Τάσο Κουμαρτζή, με κονδύλια προερχόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κράτος.
Παρά ταύτα ο Δήμος δεν έχει υπάλληλο που θα κυνηγήσει και θα πιάσει το αδέσποτο που πρόκειται να στειρωθεί. Τη δουλειά αυτή την κάνουν εθελοντικά τα μέλη της Φιλοζωικής. Επίσης δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι ανάρρωσης των ζώων, παρ’ όλο που το ζητήσαμε επανειλημμένα. Για το λόγο αυτό τα ζώα αναρρώνουν στα σπίτια μας, όποιο και αν είναι το μέγεθος τους, πολλές φορές και στα αυτοκίνητά μας, ειδικά του ενός μέλους μας. Τη φροντίδα των ζώων, την σίτιση, την καθαριότητα του χώρου, σε καθημερινή βάση στο κυνοκομείο εκτός από τον υπάλληλο του Δήμου πλέον,που κάνει πολύ καλή δουλειά, την έχουν αναλάβει τέσσερα μέλη μας. Αυτοί οι άνθρωποι δίνουν κάθε μέρα το χρόνο τους και την ψυχή τους για τα ζώα που βρίσκονται εκεί περιορισμένα προκειμένου οι συμπολίτες μας να μην αντιμετωπίσουν το βάρος του προβλήματος. Επίσης αυτοί οι άνθρωποι θα τρέξουν να μαζέψουν τα νεκρά ζώα από φόλες, τα τραυματισμένα και τα παρατημένα από τις οικογένειές τους. Τα τελευταία τρία χρόνια με τη φροντίδα μας έχουν κουρευτεί, έχουν πλυθεί και περιποιηθεί πολλά σκυλιά και έτσι 200 περίπου στον αριθμό, έχουν δοθεί σε οικογένειες με χαρτιά υιοθεσίας, όπως ορίζει ο Νόμος. Όλες αυτές οι δραστηριότητες και οι μετακινήσεις επιβαρύνουν τις δικές μας τσέπες και όχι του Δήμου. Χωρίς αυτά τα άτομα δεν θα υπήρχε Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς. Πολλοί φίλοι,μέλη του Φιλοζωικού και άλλοι που δεν είναι μέλη μας,βοηθάνε σε μεγάλο βαθμό το έργο της Φιλοζωικής. Αυτοί οι άνθρωποι μας ενισχύουν με τροφές γιατί του Δήμου δεν φτάνουν, έχουν φιλοξενήσει πάρα πολλές φορές τραυματισμένα και εγκαταλελειμμένα ζώα στα σπίτια τους, πολλές φορές για μήνες, ώσπου να βρεθεί οικογένεια να τα υιοθετήσει, βοηθάνε το έργο και τη δράση της Φιλοζωικής, παρακολουθώντας τη συμπεριφορά των αδέσποτων, έτσι ώστε όταν διαπιστώσουν ανωμαλία στη συμπεριφορά κάποιου ζώου να ειδοποιήσουν τα παραπάνω μέλη του Φιλοζωικού να το μαζέψουν, όποια ώρα και να είναι, ακόμα και μεσάνυχτα ή χαράματα. Είναι λοιπόν προφανές ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς δεν επιλέγει την εύκολη θέση της ανέξοδης κριτικής, αλλά έχει αναλάβει πολύ μεγαλύτερες ευθύνες από αυτές που του αναλογούν, προσφέροντας παράδειγμα έμπρακτης κοινωνικής δράσης.
Τα προβλήματα όμως υπερβαίνουν τις φιλότιμες προσπάθειες των μελών μας και έτσι, παραδείγματος χάρη, αν και τα χόρτα στο κυνοκομείο είχαν κοπεί από τον κ. Πιπερίδη πέρσι και τον ευχαριστούμε γι’αυτό, φέτος δεν ήρθε κανείς από το Δήμο και ότι μπόρεσε έκοψε ένα μέλος μας. Τα ζώα έχουν καθαριστεί από τσιμπούρια, μέχρι εκεί που άντεξε το ταμείο μας και οι τσέπες μας. Ζητήσαμε να πέσει χαλίκι για να μην πλημμυρίζουν τα κλουβιά και να μην χωνόμαστε μέσα στις λάσπες. Μια φορά ήρθανε δύο άτομα του Δήμου να δούνε το χώρο του κυνοκομείου, δεν βγήκαν καν απ’ το αυτοκίνητο γιατί το ένα άτομο φοβόταν τα σκυλιά και το άλλο γιατί είχε λάσπες. Τα ενεργά μέλη του Συλλόγου είναι πολύ λίγα, μας βοηθάνε πολλές φορές και απλοί πολίτες, αλλά και αυτοί δέχονται τις επιθέσεις και την ψυχολογική βία των απληροφόρητων για το έργο μας συμπολιτών μας και έτσι πολλές φορές τα παρατάνε γιατί κουράζονται.
Ζητάμε λοιπόν από το Δήμο ένα χώρο για το Σύλλογο μας, τη συνεργασία και όχι πόλεμο κατά των αδέσποτων, τη συνεργασία του Δήμου, της Αστυνομίας, του Κυνηγητικού Συλλόγου και των Κτηνιάτρων, να καταγράφουν και να στειρωθούν τα σκυλιά της πόλης, έτσι ώστε να μην τολμάει ο καθένας να παρατάει το ζώο του, ούτως ώστε να μην γεμίζουμε αδέσποτα. Από τους πολίτες ζητάμε αν το παιδί τους θέλει σκυλάκι να του πάρουν ένα κουρδιστό και όχι ένα ζωντανό, που μετά από ένα χρόνο θα καταλήξει αδέσποτο. Θυμόμαστε πολύ καλά όταν προβλήθηκε η ταινία «Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας», που είχαν πλημμυρίσει οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Αθηνών και άλλων μεγάλων πόλεων με αδέσποτα σκυλιά Δαλματίας. Τα αδέσποτα εμείς τα δημιουργούμε και μετά φωνάζουν να τα μαζέψουν οι Δήμοι και οι φιλοζωικές οργανώσεις. Επίσης ζητάμε και επιθυμούμε από τους γονείς να μάθουν στα παιδιά τους να σέβονται τα ζώα, να τα αγαπάνε και όχι να τα φοβούνται, και επιτέλους σταματήστε κάποιοι να φωνάζετε συνέχεια ότι κινδυνεύουν τα παιδιά σας από τα σκυλιά και ότι μόνο σε παιδιά επιτίθενται τα αδέσποτα. Ας αναλάβει η αστυνομία να καταγράψει πόσα κρούσματα έχουν αναφερθεί από αδέσποτο σε παιδί για να μπει μια τάξη. Είναι πλέον όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το μεγάλο αυτό ζήτημα. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς πιστεύουμε ότι έχει πράξει υπέρ του δέοντος το καθήκον του, φθάνοντας μάλιστα να είναι από τους ελάχιστους Φιλοζωικούς Συλλόγους ανά την Ελλάδα που κατάφεραν να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης Δημοτικούς Υπαλλήλους του Δήμου Κιλκίς, οι οποίοι καταδικάσθηκαν για κακοποίηση αδέσποτων ζώων το 2006. Πιστεύουμε ότι όλοι οι Κιλκισιώτες θέλουμε μια πόλη αντάξια του πολιτισμού μας και του ήθους μας, και όχι την πρωτεύουσα της βαρβαρότητας στη Μακεδονία με ομαδικές δηλητηριάσεις και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από «αγνώστους», που κάποιες φορές καταφέραμε και αποκαλύψαμε στις Αρχές.

30 σχόλια:

  1. Αγαπητοί μου του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς: Προσφέρετε πολλά στην πόλη μας και σας αξίζουν πολλά μπράβο για το όλο έργο σας.
    Επειδή γράφετε ότι "ο Δήμος δεν έχει υπάλληλο που θα κυνηγήσει και θα πιάσει τα αδέσποτα...", αλλά και ότι φίλοι και μέλη σας "όταν διαπιστώσουν ανωμαλία στη συμπεριφορά κάποιου ζώου να ειδοποιήσουν μέλη του Φιλοζωικού να το μαζέψουν, όποια ώρα και να είναι", θέλω να σας παρακαλέσω για το εξής: Στο παρκάκι, που βρίσκεται ανάμεσα στην οδό Μ. Αλεξάνδρου και Μεσημβρίας (στη συμβολή των οδών Αισχύλου, Ηπείρου, Μεσημβρίας και Φιλίππου) ή στα γύρω πεζοδρόμια έχουν το ''στέκι'' τους δύο αδέσποτα σκυλιά (ένα μαύρο και ένα καφετί), που η συμπεριφορά τους είναι επιθετική. Συγκεκριμένα, έχω γίνει αυτόπτης μάρτυς επιθέσεών τους σε περαστικούς, κυρίως σε παιδιά. Επειδή, πιστεύω, ότι δε θα αργήσει η μέρα που θα δαγκώσουν κάποιον περαστικό, σας παρακαλώ να μεριμνήσετε, το συντομότερο, να απομακρυνθούν από τους δρόμους της πόλης αυτά τα δύο σκυλιά. Θα τα βρείτε στο σημείο αυτό, κυρίως, απογευματινές και βραδινές ώρες.
    Ευχαριστώ και συνεχίστε την καλή σας προσπάθεια.
    Σ.Κ.
    ΥΓ.: Τις τελευταίες ώρες έχει προστεθεί και ένα τρίτο καφετί στην παρέα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σκυλάκια αυτά τα ταίζω συχνά κ δεν είναι επιθετικά.Ειδικά το κανελί που λες η Τζέσικα είναι φιλικότατη.Μένω κοντά στο Σαλάτς κ την γνωρίζω γιατί εκεί κάθεται συνήθως.

      Διαγραφή
  2. τα αδεσποτα στην μεγαλου αλεξανδρου εαν μπορειτε να τα μαζεψεται σας παρακαλω γιατι γαυγιζουν και ορμανε στα παιδακια ο δημος ειναι αδιαφορος και η λυση ειναι ο φιλοζωικος συλλογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλά και τα παιδάκια δεν πάνε παρακάτω.Κάτι φίλες μου είπαν ότι από τα μπαλκόνια τα σημαδεύουν με όπλα με πλαστικές μπίλιες

      Διαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΛΑΣΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΤΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ, ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΚΑΤΕΒΗΚΕ.ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΩΝΙΣΜΕΝΗ ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΗ ΜΠΑΤΣΑ ΑΔΕΡΦΟ ΤΗΣ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΥΠΟΔΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ SHOW ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.
    ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΕ ΑΠΟΛΥΤΑ . ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙς ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ...ΠΩΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ? ΕΙΜΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ . ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ Τ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ. ΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΙΛΚΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ . ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ . ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΙΩΘΩ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ παιδιά μόνο αυτό έχω να πω ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 11:37 αυτό που γράφεις είναι εντελώς άτοπο.Κι εγώ αν είναι δεν θέλω να πληρώνω για άλλα πράγματα.Και από ότι φαίνεται είσαι δαγκωτός Μπαλάσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ti eipate apo lefta dika moy einai ti lete re anomales poy 8a dino ego lefta gia na thn briskete eseis me ta skylia sas
    arostes eeeeeeeeee aroste breste kanena antra kai paratistemas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 3.23 εγω σε πιστευω και ξερω οτι δικιο εχεις αλλα ελα παρτα απο την αυλη μας και να τα φιλοξενεις στην δικη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μένω σε πολυκατοικία και ήδη έχω έναν σκύλο και μια γάτα.

      Διαγραφή
  9. Αγαπητέ/ή των 3.23΄μ.μ.
    1. Μάλλον δεν μιλάμε για τα ίδια σκυλιά. Γιατί αν μιλούσαμε για τα ίδια, αλίμονο, βάζετε σε κίνδυνο τα παιδιά της γειτονιάς. Να μη γράφετε λοιπόν με τέτοια σιγουριά.
    2. Τα δύο σκυλιά που αναφέρω συχνάζουν στο παρκάκι και στη Μ. Αλεξάνδρου. Άλλωστε το επιβεβαιώνει και ο ανώνυμος των 9.00΄ μ.μ.
    3. Είναι γνωστό ότι χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις.
    4. Αν ακούγατε τις φωνές πανικού των κυνηγημένων παιδιών και βλέπατε το κυνηγητό θα πάγωνε το αίμα σας. Κυρίως θα ευχόσασταν να μην ήταν το δικό σας παιδί.
    5. Πώς παίρνετε το ρίσκο και λέτε ότι η Τζέσικα είναι φιλικότατη; Αν δαγκώσει κάποιον, πώς θα αισθανθείτε;
    6. Αδέσποτο και ξέρετε το όνομά του;
    7. Με αυτά που γράψατε, καταλάβατε ότι θίγετε την ειλικρίνειά μου;
    Σ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν εχω καταλαβει καλα ο αγνωστος 3:23 μιλαει για το Κανελη της γειτονιας μου,το συγκεκριμενο σκυλι ταιζεται και φροντιζεται απο τις οικοδομες που βρισκοντε στην περιοχη του Σαλατς.Μπορει ο καθενας σας να περασει καποιο απογευμα απο εκει και να δει 10-15 παιδια να κανουν μπανιο στο Σαλατς και να παιζουν και ο σκυλος να κοιμαται αδιαφορος διπλα τους.Οι γονεις των παιδιων το εχουν εμβολιασει και του εχουν φτιαξει σπιτακι και ομως εχει χαρακτιριστει απο μερικους επιθετικο.Αν ο καθενας που ενας σκυλος τον πλησιαζει η τον κοιταζει τον θεωρει επιθετικο τοτε να τα σκοτωσουμε ολα να τελειωνουμε με αυτο το παραμυθι..Βαζετε μπροστα απο την καθε κακια σας τις λεξεις "παιδι" και "επιθεση" και δημιουργητε θεμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε των 8.27΄
    Ή δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις ή δεν ξέρεις τι σημαίνουν οι λέξεις παιδί, επιθετικό, επίθεση, κακία. Ίσως να μην ξέρεις ακόμα και τι σημαίνουν οι λέξεις κυνηγητό, πανικός, ουρλιαχτό.
    Τέλος πάντων, για να τελειώνουμε: Δεν αναφέρομαι στο κανελί σκυλί, που συχνάζει στο Σαλάτς. Πέρασα πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες από εκεί και είδα ποιο είναι.
    Άρα, μη μιλάς για σκυλιά που δεν τα ξέρεις.
    Σ.Κ.
    ΥΓ.: 1. Μακάρι "να τελειώσουμε με αυτό το παραμύθι". Τα παραμύθια όμως έχουν καλό τέλος. Η ιστορία με επιθετικά σκυλιά όχι.
    2. Προτιμότερο να "δημιουργούμε θέμα" εμείς πριν γίνει το κακό, παρά να δημιουργείται μόνο του μετά.
    3. Για να μη σου δημιουργούνται εντυπώσεις: Αγαπώ τα σκυλιά. Αγαπώ όμως και τους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί τα βάζουμε με τα καημένα τα ζωάκια και δεν λέμε και για τους υπερήλικες και όχι μόνο και τα παιδιά που τα κυνηγάνε με ξύλα,πέτρες και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί ένας αρρωστημένος νους;Επειδή δεν έχουν στόμα να μας πουν τί περνάνε;Και μία μηχανή,ένα αμάξι θα μπορούσε να σκοτώσει ένα παιδί,αν είναι να κυκλοφορούμε όλοι πεζοί.Σκεφτείτε το λίγο κι έτσι.Αν όλοι δίναμε από ένα πιάτο φαί στα αδέσποτα,ένα χάδι,μια γλυκιά ματιά,όλα θα ήταν διαφορετικά για όλους.Αλλά είμαστε κακόψυχοι εμείς οι άνθρωποι κακόψυχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε των 12.41΄
    Για τα "καημένα τα ζωάκια" μιλάς -και καλά κάνεις!. Για τα καημένα τα παιδάκια, για τις καημένες τις μαμάδες, που περνούν μεγάλη λαχτάρα, ποιος θα μιλήσει;
    Για τους "φιλόζωους" που άφησαν ελεύθερα τα "καημένα τα ζωαάκια" ποιος θα μιλήσει;
    Για τους "φιλόζωους" που βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους και κοπρίζουν κάθε πάρκο που παίζουν τα παιδιά, ενώ έπρεπε να κυκλοφορούν με σακουλάκι, ποιος θα μιλήσει;
    Για τους "φιλόζωους" που δεν αφήνουν τους γείτονές τους τα ησυχάσουν, αφού έχουν μέρα νύχτα το σκυλί τους -παρανόμως- στη αυλή τους και γαβγίζει ποιος θα μιλήσει;
    Μην το γενικεύεις, φίλε μου. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κακόψυχοι. Απλώς, το να νοιάζεται κάποιος ΚΑΙ για τους ανθρώπους δε σημαίνει ότι αδιαφορεί για τα ζώα.
    Σ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριε η κυρια σ,κ γνωριζο για ποια σκυλια μιλατε γιατι και εγω σε αυτη τι γειτονια μενο αλλα εγω προσοπικοσ δεν επεσε στιν αντιλιψη μου καποιο περιστατικο επιθεσισ αυτον τον σκυλιον και που τα σινανταω 2 εωσ και 3 φορεσ τιν ημερα και αμα θα θελατε μπορουμε να βρεθουμε και μαζι καποια στιγμι στο σημειο που ειναι τα σκυλια για να το εξακριβοσουμε και μαζι. εγω παντοσ αυτο που ειδα σημερα το απογευμα ειταν 3 αγορακια μικρα εκ τον οποιον το ενα κρατουσε και ενα μεγαλο ξυλο στο χερι του και το σικωνε κατα πανο στα σκυλια και τοτε το καφετι σκυλι αρχισε να του γαυγιζει και το βλεπο λογικα να αντιδρασει ετσι ενα σκυλι μετα εκανα μια ερωτιση στο παιδακι και του ειπα για ποιο λογο σηκονεισ το ξυλο απεναντι στο σκυλακι και μου απαντισε αφου δεν ειναι κανενοσ το σκυλακι ειναι του δρομου για αυτο και τον λεο εγω αμα ομοσ σε δαγκωσει τι θα κανεισ μετα και γυριζει και μου λεει αφου εχω το ξυλο μαζι μου δε φοβαμε, απο κει και περα εγω τι αλλο να πω οταν ενα 12 χρονο μιλαει ετσι και εχει αυτην την αποψει για τα σκυλια....Ι.Π

      Διαγραφή
  14. 4.24 εχεις απολυτο δικιο αλλα παρτα και βαλτα σπιτι σου και θα εισαι ο ηρωας αυτης τις πολης και επειδη φαινεσαι για πατριωτης ριξε και ενα σκουπισμα στα παρκα που ειναι γεματα απο τα .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πάρκα είναι γεμάτα από σκατά οικόσιτων σκυλιών που οι ιδιοκτήτες δεν μαζεύουν,όχι από τα αδέσποτα!

      Διαγραφή
  15. Αγαπητέ/ή Ι.Π.
    Τα συγκεκριμένα σκυλιά δεν επιτίθενται πάντα και σε όλους.
    Χθες -ήμουν αυτόπτης μάρτυς- επιτέθηκαν σε ένα περαστικό απο το πεζοδρόμιο της Μ. Αλεξάνδρου.
    Πριν από λίγες μέρες -και πάλι ήμουν αυτόπτης μάρτυς- σε ένα κοριτσάκι, σε μια ηλικιωμένη, σε κάτοικο της περιοχής -υπάλληλο του Δήμου- που περνούσε με το μηχανάκι. Και όλοι αυτοί δεν πείραξαν κανένα σκυλί.
    Απορώ, πώς εσύ δεν αντιλήφθηκες τίποτα; Αν ρωτήσεις τον κ. Λ. στο μίνι μάρκετ της γωνίας φαντάζομαι ότι θα σου πει πολλά. Όπως επίσης αν ρωτήσεις στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, όπου έφτασαν οι διαμαρτυρίες. Εγώ προσωπικά έκανα αίτηση για απομάκρυνση αυτών των επικίνδυνων σκυλιών από τους δρόμους της πόλης.
    Διερωτώμαι όμως τα εξής:
    1. Γιατί δεν υπήρξε ακόμη καμία ανταπόκριση απο πλευράς και του Δήμου και του Φιλοζωικού Συλλόγου για το συγκεκριμένο θέμα;
    2. Πού είναι το κακό αν απομακρυνθούν δύο σκυλιά, για πολλούς επικίνδυνα, από τους δρόμους της πόλης; Δεν είναι καλύτερα να προλαμβάνουμε από το να θεραπεύουμε;
    Σ.Κ.
    ΥΓ.: Φοβάμαι μήπως, αν αδιαφορήσει ο Δήμος και ο Φιλοζωικός, ρίξουν φόλες
    στα συγκεκριμένα σκυλιά (ενέργεια, βεβαίως, απολύτως καταδικαστέα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή είμαι φίλη με μέλος του Συλλόγου ήδη κοιτάνε να δούνε τί θα γίνει με τα σκυλιά αυτά.Αύριο θα τα πάρουν πρώτα για στείρωση,το αργότερο Δευτέρα.

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ Η ΚΥΡΙΑ Σ.Κ ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΟΣΗ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΕΣΩ ΑΚΟΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ , ΑΠΛΩΣ ΕΓΩ ΠΡΟΣΟΠΙΚΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ Ι.Π

      Διαγραφή
    3. Τα σκυλιά δεν είναι άγρια φοβισμένα είναι μάλλον δεν έχετε δει άγριο σκυλί...

      Διαγραφή
    4. Χτες είδα 4 παιδιά να τα βαράνε με πιστόλια με πλαστικές σφαίρες,τα μάλωσα και μέχρι να βρω τηλέφωνο να καλέσω την αστυνομία έφυγαν τρέχοντας.

      Διαγραφή
  16. ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑ..ΛΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΣΑΣ ΑΝΤΕ ΦΤΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Την ανάρτηση:"Το gnomikilkis.gr διευκρινίζει ότι σέβεται το δικαίωμα του κάθε αναγνώστη-σχολιαστή να διατηρεί ή όχι την ανωνυμία του. Δεν μπορεί να δεχτεί, όμως, την ανάρτηση υβριστικών και συκοφαντικών σχολίων όπως και σχολίων που αναφέρονται στην προσωπική ζωή οιουδήποτε. Λυπούμαστε, αλλά όταν κρίνουμε ότι αναρτώνται τέτοιου είδους ανώνυμα σχόλια, θα μπαίνουμε στη δυσάρεστη θέση να τα αφαιρούμε.
    gnomikilkis.gr" καλά θα κάνετε να τη βγάλετε, γιατί στο βωμό της επισκεψιμότητας έχετε καταντήσει ηλεκτρονικός κίτρινος τύπος, κύριοι της ΓΝΩΜΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. telika katintise aisxro kai katoterou tou politismou mas se kathe sizitisi na ginomaste xeiroteroi kai apo tous skilous... lipamai.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.