Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Απαλλάσσονται από το άγχος της ανεξέλεγκτης πτώχευσης και της εκποίησης των περιουσιακών τους στοιχείων επιχειρήσεις σε 24 Νομούς

Μια εξαιρετικά ευνοϊκή εξέλιξη για πολλές επιχειρήσεις σημειώθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, στην οποία συμμετέχει ως Αντιπρόεδρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης. Με συντονισμένες ενέργειες και επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη των δύο κομμάτων της κυβέρνησης, η υπό τον κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο νέα Διοίκηση της ΚΕΕΕ κατάφερε να δρομολογήσει μια απόφαση πραγματική ανάσα για εκατοντάδες επιχειρήσεις της χώρας και φυσικά του νομού μας.
Με τροπολογία που εισηγήθηκε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης και ψήφισε η Βουλή πολλές επιχειρήσεις από 24 παραμεθόριους πυρόπληκτους νομούς απαλλάσσονται από το ασφυκτικό άγχος της ανεξέλεγκτης πτώχευσης και της εκποίησης των περιουσιακών τους στοιχείων προς όφελος των δανειστριών τραπεζών.
Είχε προηγηθεί ένας πραγματικός μαραθώνιος διαβουλεύσεων οι οποίες έφτασαν μέχρι και την ηγεσία της Ν. Δημοκρατίας.
Η υπόθεση αφορά στη δανειοδότηση πολλών επιχειρήσεων των 24 νομών με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Με τα δάνεια εκείνα είχαν ρυθμισθεί και ανακεφαλαιοποιηθεί παλαιότερες δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων. Η μεγάλη και βίαιη κρίση όμως κατέστησε τις επιχειρήσεις αδύναμες στη διαδικασία τήρησης των δανειακών τους υποχρεώσεων. Ο τραπεζικός τομέας των δανειστών επιδίωκε «τη μερίδα του λέοντος» από τυχόν ανεξέλεγκτη πτωχευτική διαδικασία με άμεση εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.
Τα Επιμελητήρια δια της Κεντρικής τους Ένωσης επιδίωξαν την ψήφιση νομοθετικού πλαισίου, το οποίο να προβλέπει ότι τυχόν εκπτώσεις των δανειοληπτών να κατευθύνονται υπέρ του Δημοσίου, το οποίο ήταν και ο βασικός εγγυητής. Στο αίτημα της ΚΕΕΕ τα δυο κυβερνητικά κόμματα «ευθυγραμμίστηκαν» σε κοινή στάση στη Βουλή, η οποία λίγο πριν το Πάσχα ψήφισε την πολύτιμη τροπολογία. Στις επαφές με τον κ Φίλιππο Σαχινίδη πρωτοστάτησε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Παύλος Τονικίδης.
Με την τροπολογία το όφελος είναι διπλό: διασφαλίζονται πρώτον, τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και, δεύτερον, ενισχύεται αποφασιστικά το υγειές «επιχειρείν» της πραγματικής Οικονομίας.
Διαβάστε το  αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.